Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Κλειδιά!

Διαβάζω ότι σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου (χθες) ο απερχόμενος δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας παρέδωσε με κάτι σαν απολογισμό «τα κλειδιά» του δήμου Χανίων στον νέο δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη.

• Η παράταξη του κ. Τ. Βάμβουκα ήδη έσπευσε να ανακοινώσει συμφωνία στήριξης του νέου δημάρχου. «Έσπευσε», όπως σχολιάστηκε, επειδή ήθελε να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία τους για να μην υπάρξει κανενός είδους παρέκκλιση.

Πολιτική ορθότητα
• Έσπευσε , επίσης, ωσάν κάτι να φοβάται. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι νύχτες βγάζουν… μέχρι και άλλους αρχιεπισκόπους. Είτε, ωσάν να αισθάνεται απόλυτα κυρίαρχος του πολιτικοαυτοδιοικητικού στρατηγικού «παιγνιδιού» που παίχτηκε προεκλογικά και παίζεται πλέον και επιτελικά με έπαθλο τον έλεγχο του δήμου Χανίων.

• Καθώς δεν είναι πολιτικά ορθό μια τέτοια συμφωνία να δημοσιοποιείται μονομερώς και μάλιστα από τον 5ο κατά σειρά εκλογής υποψήφιο δήμαρχο. Που τυγχάνει και απερχόμενος.

• Θα περιμέναμε δηλαδή, εμείς οι πολίτες των Χανίων, οι -κατά Καβάφη- «ανίδεοι Αντιοχείς», να ανακοινωθεί η όποια συμφωνία με μία άλλη δημοτική παράταξη ή παρατάξεις από τη νέα δημοτική αρχή: Από την παράταξη Σημανδηράκη. Μαζί με όποια άλλη έχει γίνει ή βρίσκεται στα… «τελειώματα» σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

• Γράφει, λοιπόν, μεταξύ άλλων η παράταξη Βάμβουκα: «Μετά από σχετικές συζητήσεις και με τη νέα δημοτική αρχή, δηλώνουμε ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην έννοια της θετικής συμβολής στη διοίκηση του δήμου με στελέχη της παράταξής μας κατά τη νέα δημοτική περίοδο, έχοντας πολύ συγκεκριμένους στόχους: Α) Την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου Β) Τη διασφάλιση της συνέχειας του σημαντικού έργου που ήδη εξελίσσεται και αλλάζει τα Χανιά. Ως ομάδα εκλεγμένων του “δήμου Ενεργών Πολιτών” και ως ολομέλεια της παράταξης αποφασίζουμε στην βάση των παραπάνω στόχων, να εργαστούμε από κοινού με τη Δημοτική Αρχή, αλλά και με όλες εκείνες τις παρατάξεις με τις οποίες θα βρεθούν κοινά σημεία σύγκλισης για θέματα του Δήμου μας. Η δημόσια Διοίκηση έχει συνέχεια και δεν πρέπει να διαταράσσεται από μικροπολιτικά οφέλη. Ως παράταξη και ως δημοτική ομάδα, είναι ξεκάθαρο ότι διατηρούμε την αυτοτέλειά μας και το δικαίωμα διαφοροποίησης από τις επιλογές και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. Θα υπηρετήσουμε τις αρχές μας και θα πολιτευτούμε όπως κάνουμε πάντοτε με πνεύμα σύνθεσης και δημιουργίας για το καλό του τόπου μας».

• Με λίγα λόγια θέτει ξεκάθαρα όρους και μάλιστα υπό τύπον προγραμματικών δηλώσεων ωσάν από θέσεως ισχύος. Ξεκαθαρίζει ότι η «έννοια της θετικής συμβολής, θα γίνει με στελέχη της παράταξης και με συγκεκριμένους στόχους». Και καταλήγει ότι η παράταξη «διατηρεί το δικαίωμα  διαφοροποίησης».

• Πόσο πιο ξεκάθαρα να τα πει; Συγκεκριμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις για να συνεχίσουμε το έργο μας. Αλλιώς… διαφοροποιούμαστε.

• Θα αναρωτηθούν κάποιοι: καλά, και στην άλλη παράταξη τι θα δώσει ο νέος δήμαρχος; Ο,τι έχει… περισσέψει από τις απαιτήσεις των “Ενεργών Πολιτών”; Και αυτή η… άλλη παράταξη (αν και κυκλοφορούν δημοσιογραφικές πληροφορίες για το ποια είναι δεν θα την πούμε εμείς) θα καταδεχτεί να πάρει ό,τι απόμεινε για να έχει κάποιο ρόλο (π.χ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου- λέμε τώρα στα κουτουρού) και να δώσει κάποιες έμμισθες θέσεις στους εκλεγμένους της; Οταν την πολιτική του δήμου ουσιαστικά την έχει από τώρα πάρει στα χέρια της η… απερχόμενη δημοτική αρχή; Αυτή δηλαδή που όλοι επέκριναν δριμύτατα προεκλογικά ακριβώς για την πολιτική της ανικανότητα, όπως έλεγαν;

• -Μα γιατί δεν το βλέπετε, αλλιώς; ρωτά ο Ραν ταν πλαν.

• -Δηλαδή, πώς;

• Να, ότι ο νέος δήμαρχος Χανίων επιδεικνύει εξαιρετική αβρότητα. Και του επιστρέφει
Τα «κλειδιά» του δήμου Χανίων!

Υ.Γ. Είχε ήδη γραφτεί το παραπάνω κείμενο όταν ανακοινώθηκαν οι εννέα αντιδήμαρχοι Χανίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα