Καθοριστική για την βιωσιμότητα τους είναι η προστιθέμενη αξία στα Κρητικά αγροδιατροφικά προιόντα, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από νέες μεθόδους διάθεσης όπως η τυποποίηση και όχι η χύμα διάθεση.
Αυτό επισημάνθηκε στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων από την εταιρία fooditerranean. Κατά την διάρκεια του φόρουμ εξειδικευμένοι επαγγελματίες του κλάδου μιλούν για την διαδικασία αξίας ενός αγροδιατροφικού προϊόντος στα πέντε βασικά στάδια εξέλιξής του, από την παραγωγή έως την κατανάλωσή του όπως, ο κ. Γιώργος Γκέκας, Ιδρυτής fooditerranean για την ανάπτυξη προστιθέμενης αξίας σε ένα αγροδιατροφικό προϊόν, ο κ. Κώστας Χαρτζουλάκης, Ερευνητής, τ. Δ/ντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών για την προστιθέμενη Αξία στο στάδιο της καλλιέργειας και παραγωγής, ο κ. Γιώργος Μαρακάκης, Πρόεδρος ελαιουργών Χανίων, για την προστιθέμενη αξία στο στάδιο της μεταποίησης, ο κ. Εμμανουήλ Καρπαδάκης, Υπεύθυνος Marketing Terra Creta S.A. για την προστιθέμενη αξία στο στάδιο της εμπορίας και ο κ. Γιάννης Αποστολάκης, Πρόεδρος Κρητικής Γαστρονομίας για την προστιθέμενη αξία στο στάδιο της κατανάλωσης.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.