Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Κλαδισός – Χρυσή Ακτή

Κυριε διευθυντά,
υπάρχει η διαδρομή δίπλα στην θάλασσα που ξεκινάει στον Κλαδισό και τελειώνει στη Χρυσή Ακτή. Χρησιμοποιώντας αυτήν την όμορφη, φυσική διαδρομή, οι Χανιώτες όλον το χρόνο και οι τουρίστες την τουριστική εποχή, πηγαίνουν και με τα πόδια ή με ποδήλατα προς τις παραλίες των Αγίων Αποστόλων. Προς το τέλος της διαδρομής υπάρχει ένα μικρό ξύλινο γεφυράκι που ο κάθε πεζός και ο κάθε ποδηλάτης πρέπει να χρησιμοποιήσει αν θέλει να συνεχίσει την βόλτα του. Αυτό το γεφυράκι είναι σχεδόν διαλυμένο, οι τάβλες του είναι κομμένες σε πολλά σημεία και επίσης υπάρχουν μεγάλα κενά. Θα έλεγα πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος-θάνατος. Πρέπει λοιπόν αυτό το γεφυράκι επειγόντως να φραχτεί και μετά να επισκευαστεί με σωστό και ασφαλή τρόπο.

Και μιας και μιλάμε γι’ αυτήν την όμορφη και χρήσιμη διαδρομή. Χρόνια τώρα γίνεται λόγος πως αυτή η διαδρομή θα γίνει κανονικός ποδηλατόδρομος. Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα, που την υποστηρίζω και εγώ από την αρχή. Τα χρόνια όμως περνούν και το έργο αυτό δεν αρχίζει. Κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να υπάρξει μια εύκολη προσωρινή (ίσως και μόνιμη) λύση: Απλά να καθαριστεί ο χωματόδρομος που υπάρχει από τις πέτρες και να δημιουργηθεί με συμπιεσμένο χώμα μια ευθεία διαδρομή χωρίς εμπόδια, πέτρες και λακκούβες, για πεζούς και ποδηλάτες. Το γεφυράκι ασφαλώς πρέπει να αντικατασταθεί από καινούριο. Προσωπικά θα προτιμούσα μια τέτοια λύση ως μόνιμη από το χύσιμο τσιμέντου για να γίνει ασφαλτόστρωτος ποδηλατόδρομος.

Όπως δεν θα έβαζα τσιμέντα στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, όλοι που φεύγουμε από την πόλη για να πάμε στους Αγίους Αποστόλους πάμε για να χαρούμε τη φύση και όχι για να μας πνίξουν και εκεί τα τσιμέντα.

Γιώργος Κιαγιάς

2 Comments

    • Κύριε Πατσουράκη, στην Γερμανία έμενα σε μία πόλη που είναι η πιο σπουδαία ποδηλατούπολη της Γερμανίας, αλλά ίσως και παγκοσμίως. Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης προς τα έξω σε ακτίνα 100 χλμ. έχει χαρτογραφημένες διαδρομές για ποδήλατα σε συνολικό μήκος 4000 χλμ., από αυτές τις διαδρομές μόνο ελάχιστες είναι ασφαλτοστρωμένες, ο ίδιος έκανα κάθε χρόνο περίπου 15000 χλμ. με το ποδήλατο, από τα οποία περίπου τα μισά σε αυτές τις διαδρομές για βόλτα, δεν μπορεί να είναι πρόβλημα να υπάρχει και στα Χανιά μια ανάλογη διαδρομή για περίπου 1,5 χλμ από Κλαδισό για Χρυσή Ακτή, απλά πράγματα, απλές λύσεις, μεγάλη η χαρά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες