Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Κύτταρο Χαλέπας: Προσφορά και όχι… μπίζνα

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά δημοτικού ετοιμάζεται να υλοποιήσει το καλοκαίρι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Συλλόγος “Κύτταρο Χαλέπας” το οποίο παρουσίασε σήμερα στα γραφεία του. Παράλληλα απάντησε στις ενστάσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ότι το πρόγραμμα αυτό ανοίγει το δρόμο σε λογικές ιδιωτικοποίησης του χαρακτήρα της παιδείας.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Κύτταρο Χαλέπας» Μανώλης Σαλεβουράκης απάντησε ότι κατανοεί τις ενστάσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων αλλά στέκεται στην ανάγκη να πραγματοποιηθούν αντίστοιχα προγράμματα κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Σύλλογος των Δασκάλων.
«Για αυτό και στεκόμαστε στη θέση του περιφερειακού Διευθυντή Κρήτης ότι εάν τίθεται ζήτημα παιδαγωγικό υπάρχουν οι σχολικοί σύμβουλοι ως οι πλέον αρμόδιοι λειτουργοί για να ελέγχουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων. Για να βελτιωθεί η πρόταση μας με σκοπό να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τα παιδιά».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν υποκαθιστούμε την Πολιτεία ούτε έχουμε αυτή την δυνατότητα. Εμείς είμαστε ένας σύλλογος της συνοικίας της Χαλέπας που ιδρύθηκε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ συγκεκριμένο έργο και μακάρι αυτό να επεκταθεί και σε υπόλοιπες γειτονιές είτε με αυτενέργεια των πολιτών είτε με την ευθύνη του Δήμου Χανίων όπως γίνεται στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας» κατέληξε ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού και μέλος της Ενωσης Γονέων Χανίων Μάνθος Νικολακάκης είπε ότι όλοι οι γονείς έχουν ένα μεγάλο ζήτημα το καλοκαίρι για το που θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Κυττάρου που δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί και η δράση είναι δωρεάν αλλά και θα περάσουν δημιουργικά τα παιδιά τον χρόνο τους αυτό. «Το Κύτταρο Χαλέπας δεν προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο σε κάποια ΜΚΟ αλλά αντίθετα θέλουμε τη συμμετοχή και του Συλλόγου Δασκάλων ώστε αυτό το εγχείρημα να είναι πρότυπο», τόνισε.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Χανίων Ηλίας Καραπατάκης τόνισε ότι μετά από ενημέρωση που έγινε στην ΟΕΒΕΧ και στο ΕΒΕ Χανίων από το “Κύτταρο” «θεωρούμε απαραίτητη αυτή την δραστηριότητα και συμφωνούμε για το εγχείρημα που θα δώσει μία μεγάλη ευκολία στους γονείς που δουλεύουν ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο».
Τέλος η Αναστασία Ξανθουδάκη πρόεδρος του σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου που ευελπιστεί και να φιλοξενήσει το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Κυττάρου τόνισε ότι «Κύτταρο είμαστε εμείς, οι γονείς. Θεωρούμε λοιπόν ότι εμείς οι γονείς μπορούμε να αξιολογήσουμε το πρόγραμμα που έχει κάνει το “Κύτταρο” όλο αυτόν τον καιρό. Εμείς οι γονείς ξέρουμε τι είναι πραγματικά καλό για τα παιδιά μας και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο “Κύτταρο”».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα