Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάρτε πίσω την καταστροφική ρύθμιση για τα μπλοκάκια

Να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών, κάλεσε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντάς την καταστροφική και τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες με τις αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που επέβαλε».
Υποστήριξε πως «οι επιπτώσεις είναι δυστυχώς δραματικές, λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτίναξη της μαύρης εργασίας, μετανάστευση επαγγελματιών και επιχειρήσεων», καθώς όπως πρόσθεσε «ιδιαίτερα πλήττονται όμως οι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι με μπλοκάκι που μαζικά τα κλείνουν επειδή αναγκάζονται να καταβάλουν διπλές εισφορές».
Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα που στέλνουμε μαζί με όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Πάρτε πίσω τώρα αυτή την καταστροφική ρύθμιση. Μοναδική διέξοδος είναι η μείωση και των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών ώστε να ανασάνει η οικονομία, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα τονώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα