Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιδιώκουμε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου

Ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα μέλη και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ σε αίθουσα ξενοδοχείου στη Κω.

Ο κ. Μητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου, που βρέθηκε εκεί ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη στο νησί της Ψερίμου και σύσκεψη στη Κω με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους του νησιού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στην ομιλία του ότι ξεκινάει την περιοδεία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το 2017, καθώς η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, δίνοντας παράλληλα ευχή το έτος αυτό να είναι έτος μεγάλης πολιτικής αλλαγής και να επανέλθει η χώρα μας στην κανονικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην εκλογή του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει εσωτερικά στο κόμμα, μόλις σε ένα χρόνο προεδρίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όπως βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας, θα βάλουμε σε τάξη και τα οικονομικά του κράτους”.

Τόνισε επίσης την ανάγκη «να μπει το συντομότερο δυνατό σε εφαρμογή ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση με δραστική μείωση φόρων για να αναπνεύσει η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις» και επεσήμανε ότι απαιτείται επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλαγών στο Κράτος και στην οικονομία.

Σε μια χώρα που ο λαός υποφέρει και αγωνιά για το αύριο, για το μέλλον των παιδιών του που στενάζουν από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής, δεν έχουν καμία θέση φαινόμενα αλαζονείας, είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας σαφές ότι «τέτοια φαινόμενα δεν θα τα ανεχθώ ούτε σήμερα στην αντιπολίτευση, ούτε αύριο στην κυβέρνηση».

Κ. Μητσοτάκης: Επιδιώκουμε πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου

«Η χώρα μας επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων» τόνισε σε δηλώσεις του στηn Ψέριμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο νησί.

Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα από την ακριτική Ψέριμο, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος, παράλληλα, συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι η προσφορά τους είναι σημαντική και ότι η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό τους.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ, στο ακριτικό φυλάκιο στην Ψέριμο, όπου υπηρετούν εννιά στρατιώτες και ένας αξιωματικός και που κάθε μέρα υψώνουν την ελληνική σημαία, διασφαλίζουν την ασφάλεια, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Θέλω από εδώ, από την ακριτική Ψέριμο, για άλλη μια φορά, να στείλω μήνυμα ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Θέλω επίσης, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Θα τους πω για άλλη μια φορά, πόσο πολύ εκτιμούμε την προσπάθειά τους και πως η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην Ψέριμο ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής, ο οποίος τον ξενάγησε στον οικισμό του νησιού.

Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη από τον ιδιωτικό τομέα, με πρωταγωνιστικό το ρόλο του τουρισμού

Την αισιοδοξία του ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, θα οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διάρκεια τοποθέτησης του, σε σύσκεψη που είχε στη Κω με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.

«Θα το καταφέρουμε με διαφορετικές πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας όμως ότι «προϋπόθεση για αυτό είναι να ξεφύγουμε από την μέγγενη του λαϊκισμού».

«Θέλω να τονίσω», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – και όχι από ένα μεγάλο κράτος με προσλήψεις στο δημόσιο, όπως στο παρελθόν γινόταν. «Αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας επίσης ότι πολιτική της ΝΔ είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα των δαπανών του δημοσίου τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβασή του, έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον τουρισμό, τονίζοντας ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της Ελλάδος χωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο τουρισμός» και επισημαίνοντας την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Χαρακτήρισε επίσης ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι θα υλοποιηθεί αυτή την περίοδο η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε διεθνή κοινοπραξία, πράγμα που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανεπάρκεια με την οποία χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι για την εικόνα της χώρας «πρέπει να κρατείται χαμηλά η μπάλα», ενώ έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κλείσιμο του hot spot της Κω, δεδομένου ότι η ύπαρξή του προβλέπεται από την συμφωνία της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για τα νησιά, κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα υγείας, και στο ότι θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής ο πρωτογενής τομέας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα