Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Κινητοποίηση σωματείου Διανομέων-delivery Χανίων

Το σωματείο Διανομέων-delivery Ν. Χανίων καλεί τα μέλη του για συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλεί πανελλαδικά η Ομοσπονδια επισιτισμού τουρισμού την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 10:30 έξω από το εργατικό κέντρο Χανίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας που πάνω από ένα χρόνο ζουν με την ανασφάλεια για το αν και ποτε θα εργαστούν και με ποιο εισόδημα .
Για εμάς τους διανομείς που ήμασταν οι «τυχεροί» που δουλέψαμε, τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς παρέμειναν τα ίδια και χειρότερα.  Ανασφάλιστη εργασία , μη καταβολή επιδομάτων άδειας ,Πάσχα και Χριστουγέννων. Όλο το κόστος συντήρησης και κίνησης των μηχανακιών να συνεχίζει να επιβαρύνει αποκλειστικά εμάς, απλήρωτες άδειες και διανομή σε κάθε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Ζήτημα δεν πρέπει να είναι αν δουλεύουμε αλλά σε τι συνθήκες δουλεύουμε .
Πρέπει να σταθούμε αγωνιστικά απέναντι στο νέο εργασιακό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση για ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και που θα νομιμοποιεί όλα τα παραπάνω.
 Συμπορευόμαστε με εκατοντάδες συνδικάτα πανελλαδικά και καλούμε το εργατικό κέντρο να πάρει απόφαση για  απεργία στις 6 Μάη τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά.
Επειδή η υγεία μας είναι πάνω από όλα καλούμε όσοι παρευρεθούμε να τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες και αποστάσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Υποχρεωτική Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους διανομείς
Μέτρα προστασίας της υγείας και μέσα προστασίας (κράνος κτλ) με ευθύνη της εργοδοσίας
Μηχανάκια Εξοπλισμός συντήρηση και έξοδα κίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση
Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες