Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Κινητοποίηση για τις ελλείψεις στα σχολεία

Την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει για τις ελλείψεις στα σχολεία την ερχόμενη Τετάρτη γνωστοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την ενέργεια αυτή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δύο μήνες και τέσσερις φάσεις προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών ήταν αρκετός χρόνος για να φανεί η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, να λειτουργούν τα σχολεία στη λογική κόστους-οφέλους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ο.Ο.Σ.Α., για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων. Με αποκορύφωμα τη Δ’ φάση προσλήψεων όπου δεν δόθηκε καμία βαρύτητα στα κενά γενικής παιδείας αλλά υπήρξε και απόλυτη απαξίωση της ειδικής αγωγής, τα σχολεία μας σήμερα βρίσκονται με πάνω 60 κενά εκπαιδευτικών.
Τα κενά αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της Α/θμιας Δ/νσης Εκπ/σης Χανίων, αφορούν: 40 εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, 5 εκπαιδευτικούς για τμήματα ένταξης, 1 εκπαιδευτικό πληροφορικής, 1 εκπαιδευτικό μουσικής, 1 εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας για δημοτικό 2 εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας για νηπιαγωγεία, 3 εκπαιδευτικούς εικαστικών, 1 εκπαιδευτικό γερμανικής γλώσσας, 1 εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας, 8 τουλάχιστον δασκάλους.
Σε κάποιους εκεί στο ΥΠΑΙΘ ίσως τα κενά αυτά να φαίνονται μηδαμινά αποτελούν όμως το 10% των αναγκών των σχολικών μας μονάδων σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε να αλλοιωθεί.
•Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμπαρίου από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου όπου λειτουργούν τμήματα 26 μαθητών.
•Καθημερινό παράδειγμα, η αδυναμία απουσίας των εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας με οποιασδήποτε μορφή άδειας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών για την αναπλήρωση των κενών , μακροχρόνιων ή βραχυχρόνιων.
Η εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα διεκδικεί το αυτονόητο. Μόνο με την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τα σχολεία μας μπορούν να λειτουργήσουν. Μόνο τότε θα πάψουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών με απόφαση της Δ/νσης Εκπ/σης. Μόνο τότε θα σταματήσει η αναστολή λειτουργίας των Ολοήμερων τμημάτων για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πρωινό σχολείο. Μόνο τότε σε κάθε μαθητή θα αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.
Η λειτουργία των σχολείων μας δεν θα έπρεπε να είναι πολιτική απόφαση αλλά πολιτική υποχρέωση.
Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 11πμ στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας να στηρίξουν την κινητοποίηση. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10.30πμ έως τη 1.30μμ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα