28.4 C
Chania
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025

Κινητοποίηση από το σωματείο διανομέων στα Χανιά

Σε κινητοποίηση προχωρά το Σωματείο διανομέων delivery ν. Χανίων το απόγευμα της Κυριακής στα Χανιά.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση για τη “συνεργασία” τους με
πλατφόρμες «έχει δείξει πως σταθερά οι αμοιβές όλο και μειώνονται, οι ώρες εργασίας όλο και αυξάνονται, τα ατυχήματα συνεχώς και αυξάνονται ενώ η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και στέγη όλο και αυξάνεται. Σε αυτές τις συνθήκες ο μόνος δρόμος είναι ο οργανωμένος αγώνας των διανομέων κόντρα στη λογική των εταιριών που βάζουν την κερδοφορία τους πάνω και από την ίδια μας τη ζωή. Χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς σε
μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες ή εργαζόμενους σε στόλους, βάζουμε μπροστά τα δικά μας συμφέροντα κόντρα σε κάθε τρομοκρατία, αυθαιρεσία, απόλυση και παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δεν αποτελεί ατομική μας ευθύνη το αν θα επιστρέψουμε σώοι στα σπίτια μας, αν χτυπήσουμε κάνοντας ατελείωτα χιλιόμετρα, κυνηγώντας μακρινές διανομές σε 12ωρες και παραπάνω ωρών βάρδιες».

Οι διανομείς επισημαίνουν ότι «οι εταιρείες μέσα από των ανταγωνισμό τους και με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους μειώνουν συνεχώς το εισόδημα μας καθώς η μια ακολουθεί την άλλη στον τρόπο λειτουργίας τους και τις μειώσεις τους. Είτε είμαστε στην μια εταιρία είτε στην άλλη είτε σε στόλο σε οποιαδήποτε από αυτές, η αμοιβή μας υπολογίζεται με βάση την κερδοφορία τους και όχι το συμφέρον μας. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ έχουν αποδείξει πως ούτε ανίκητοι είναι ούτε μπορούν να περάσουν ότι θέλουν. Φόβος τους είναι η συσπείρωση, η μαζικότητα και ο οργανωμένος αγώνας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στο σωματείο και όλοι μαζί να στηρίξουμε ο ένας τα αιτήματα του άλλου, όπως και αν μας έχουν ονομάσει. Ο κλάδος είναι ενιαίος και τα προβλήματα κοινά. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/6/25 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!».

Τέλος, τα αιτήματα είναι:
– ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ
-ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΕΓΓΎΗΣΗ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
-ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΑ ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ FREELANCERS ΜΕ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2023
– ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ , ΜΕ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Έπειτα από ψήφισμα αποφασίστηκε η συμμετοχή του σωματείου στο κάλεσμα της
παγκρήτιας επιτροπής ενάντια στις βάσεις και την εμπλοκή για κινητοποίηση την πέμπτη
3/7/25».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα