Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Κινητοποίηση αγροτικών συλλόγων στον κόμβο Μουρνιών

Σε κινητοποίηση με τα αγροτικά τους οχήματα στον κόμβο Μουρνιών καλεί τους αγρότες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων την Παρασκευή στις 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αντιπεριφέρεια Χανίων.
Στην ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία καλεί τους Συλλόγους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της κινητοποίησης. «Ισχυροποιούμε και μαζικοποιούμε τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς μας συλλόγους. Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική – ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη μας» επισημαίνεται
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων διεκδικεί:
• Να δοθεί τώρα επιδότηση 20 ευρώ ανά ζώο για αγορά ζωοτροφών, Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια καθώς και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.

• Να ενισχυθούν άμεσα και πραγματικά οι ίδιοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για το κόστος των θαλάσσιων μεταφορών.

(φωτό αρχείου)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα