Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Και απού εκλεγεί….

Τις προάλλες πέρασε με πλειοψηφία μόνο 18 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (σε σύνολο 49) η υπογραφή συμφωνίας με τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς. Ξεκινά επιτέλους, είπε η δημοτική αρχή στη διαδραστική συνέντευξη -σόου εντός της Αγοράς, ο διεθνής διαγωνισμός αποκατάστασης του μνημείου που θα γίνει  πιθανώς τον Ιούνιο.

• Σε σχετική ερώτηση παραδέχτηκε ότι η χρηματοδότηση που υπάρχει(;) είναι τα 5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) από το 2015! Τα οποία όμως έχουν τη λογική χρήσης – εκταμίευσής τους εντός του έτους.  Εκτός εάν υπάρχει κινητικότητα στο έργο που είναι ενταγμένο. Οπως π.χ. υποβολής τεχνικών δελτίων. Το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων είναι γραμμένο ως επισκευές ετοιμορροπίας.
• Ας κρατήσουμε λοιπόν μια επιφύλαξη για το εάν υπάρχουν ακόμα αυτά τα 5 εκατ. Ή όπως έχει πει πολύ ρεαλιστικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Παπαντωνάκης  στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: «Πάνε αυτά… τα έφαγε η μαρμάγκα!»
• Επίσης δεν υπάρχει ούτε το συνολικό ποσό των “υπολειπομένων” 10 περίπου εκατ. ευρώ (συνολικός προϋπολογισμός 14 εκατ.).
• Γεγονός που παραδέχτηκε και ο δήμαρχος Χανίων στην εν λόγω συνέντευξη μέσα στη Δημοτική Αγορά. Και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση του έργου, παρέπεμψε στην… προαίρεση της επόμενης Δημοτικής Αρχής.
• Η οποία, λέει, είτε θα τα εξασφαλίσει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (κάτι που είχε συζητηθεί στο Δ.Σ. Χανίων αλλά υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις αφού όπως επισημάνθηκε οφείλαμε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα), είτε από ιδίους πόρους του Δήμου.
• Μα απ’ ό,τι γνωρίζουμε για να κάνεις διεθνή διαγωνισμό, χρειάζεται να έχεις εξασφαλίσει όλη τη χρηματοδότηση.
• Τώρα με μια εγγραφή 500.000 ευρώ στον προϋπολογισμό κάνουμε αξιόπιστο διεθνή διαγωνισμό;
• Βέβαια, ο διαγωνισμός αυτός θα γίνει πιθανώς τον Ιούνιο, όπως ειπώθηκε. Μετά τις δημοτικές εκλογές δηλαδή. Και εάν. Και απού εκλεγεί… κάνει τον λογαριασμό του.
• Αφεριμ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα