Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατηγορείται ότι περισυνέλεξε 7 αδέσποτα από τον Κουμπελή και τα εγκατέλειψε στον Αργουλιδέ

 

 

Κατατέθηκε χθες μήνυση κατά του πολίτη ο οποίος, σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο η Προστασία των ζώων « χθες το πρωί περισυνέλεξε 7 αδέσποτα από την περιοχή του Κουμπελή και αναζητείται στα πλαίσια του αυτόφωρου».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη: « «Τον δράστη ειδε κάτοικος της περιοχής , που φρόντιζε τα αδέσποτα σκυλιά να τα φορτώνει σε ένα ασημί αγροτικό.Ενημερώθηκε ο σύλλογος μέλη του οποίου με βάση τα χαρακτηριστικά στοιχεία που δόθηκαν εντόπισαν τον δράστη ο οποίος παραδέχτηκε οτι τα μάζεψε αυτός και τα εγκατέλειψε σε μακρινή περιοχή κοντά στον Αργουλιδέ Ακρωτηριου.
Στη συνέχεια ξεκίνησε μια προσπάθεια μέσα στο λιοπύρι να εντοπιστούν τα σκυλιά χωρίς αυτό να καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής.
Ζητήσαμε απο τον δραση να μας υποδείξει το σημειο αλλά αρνήθηκε.
Με την συνδρομή της αστυνομίας δέχτηκε τελικά και πήγαμε στο σημειο της εγκατάλειψης.

Εντοπίστηκε ένα από αυτά μέσα στο δρόμο τον κεντρικό προς αεροδρόμιο με μεγάλη κίνηση αλλά ήταν τρομαγμένο και δεν μπορέσαμε να το πιάσουμε.
Η έρευνα για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται και σήμερα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι
α. παράνομη περισυλλογή κατά παράβαση του νόμου 4039/12
β. κακοποίηση ζώων με αυξημένη πιθανότητα να σκοτωθούν ή τραυματιστούν από τροχαίο, έλλειψη τροφής, νερού σε συνθήκες καύσωνα, έντονο στρες κλπ
γ. κακομεταχείριση των ζώων κατά την μεταφορά των βάσει του νόμου 1197/81 και
δ. παραβίαση του άρθρου 10 του νόμου 4039/12 περί μετακίνησης των ζώων
ε. τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα , τα οποία είναι πολύ υψηλά».

Όπως επισημαίνει ο Φιλοζωικός σύλλογος: « με βάση την νομοθεσία περισυλλογή ζώων κάνουν μόνο τα εκπαιδευμένα συνεργεία του Δήμου με την εποπτεία κτηνιάτρου καθώς και τα συνεργαζόμενα φιλοζωικά σωματεία και ουδείς άλλος. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αδεσποτεία των ζώων ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με την δηλητηρίασή τους ή με την απομάκρυνσή τους σε άλλη γειτονιά μεταθέτοντας σε άλλους ανθρώπους το πρόβλημα. Αντιμετωπίζεται με την αλλαγή της νοοτροπίας μας, με την υπεύθυνη υιοθεσία ζώων. Και με κατασταλτικά μέσα εναντίον των μη υπεύθυνων ιδιοκτητών. Η εγκατάλειψή τους και οι αθρόες γεννήσεις είναι προιόν της ανθρώπινης δράσης . Ας μην στοχοποιούμε λοιπόν τα ζώα , που δεν ευθύνονται για την εγκατάλειψή τους».

 

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες