Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Κάτι… παράξενα στον νου μου

…του εξόριστου τ’ ονείρου μου η πατρίδα…
Κ. Ουράνης

Δεν ξέρω, αλλά συμβαίνουν κάτι περίεργα πράγματα τριγύρω μου, τα οποία αν δεν ανησυχούν και τους άλλους, τότε… θα πρέπει να ανησυχώ εγώ για μένα…
Οι ειδήσεις – αποκαλύψεις, έρχονται η μια μετά την άλλη. Στο Yπερταμείο λοιπόν η Δημόσια περιουσία, με αποτέλεσμα, το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει ενοίκιο πλέον στους δανειστές, για τα κτήρια που στεγάζει τις υπηρεσίες του. Ας πούμε για παράδειγμα, για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, θα πληρώνει πλέον ενοίκιο, το ελληνικό κράτος.
Ο κ. Αυγενάκης από την ΝΔ προβληματίζετα για όλα αυτά που συμβαίνουν και κάνει επερώτηση στην Βουλή. Ξεχνά φαίνεται, ότι επί των ημερών τους ξεκίνησε το ΤΑΙΠΕΔ και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Κι ο πολίτης αγανακτεί για αυτόν τον εξευτελισμό και των ξεπεσμό των πολιτικών μας κομμάτων. Γιατί θυμάται ποιος ξεπούλησε τα αεροδρόμια, γιατί θυμάται τι έλεγαν οι χθεσινοί αριστεροί για το ξεπούλημα της χώρας. Κωμικοτραγικά πράγματα. Οι χθεσινοί πωλητές της δημόσιας περιουσίας γίνονται υποστηρικτές της και οι “νεο-αριστεροί” κρατικιστές την ξεπουλούν.
Τώρα λοιπόν η αριστερή μας κυβέρνηση, πέραν των ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μεταβίβασε όλη την δημόσια περιουσία εν κρυπτώ στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, για να την ορίζουν και να τη διαχειρίζονται οι δανειστές. Και για να θολώσουν τα νερά, μας υπόσχονται, ότι θα πάρουν πίσω τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία πολιτισμού, όπου και αυτά… αν είναι δυνατόν… έχουν μεταβιβαστεί στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Πάντως η υπουργική απόφαση της μεταβίβασης των μνημείων στους δανειστές μέχρι τώρα δεν έχει διορθωθεί. Ερώτημα αφελούς: δεν ντράπηκαν, να παραδώσουν στους δανειστές ακόμα και την ιστορική μας κληρονομιά; Η κυβέρνηση έπρεπε να δίνει τώρα άλλες μάχες όσον αφορά την πολιτισμική μας κληρονομιά… Να επιστραφούν τα Μάρμαρα του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. Ακόμα έπρεπε να δίνει μάχες για την επιστροφή έστω του κατοχικού δανείου. Αντ’ αυτού έδωσε ό,τι μας είχε απομείνει. Και δεν έδωσε μόνο την ιστορική μας κληρονομιά, έδωσε εν κρυπτώ και την περιουσία που είχε απομείνει στο κράτος: χιλιάδες στρέμματα που είχαν και επρόκειτο να έχουν δημόσια χρήση… Μαρκόπουλο, αθλητικοί χώροι, Δικαστήρια… ακόμα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ετσι ενώ επαίρεται η σημερινή κυβέρνηση ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια, στην ουσία δέσμευσε προκαταβολικά το μέλλον της χώρας… έβαλε και αυτή, την υπογραφή της για να παραμείνουμε αποικία χρέους για 99 χρόνια παρακαλώ. Διερωτώμαι πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την περίεργη ηθική των “νεο-αριστερών”… και η οποία γίνεται ακόμα πιο περίεργη, όταν το μόνιμο αίτημα τους… “έξω οι βάσεις του θανάτου” όχι μόνο το ξέχασαν και το εξαφάνισαν, αλλά το αντέστρεψαν σε… “μέσα οι βάσεις” και αντικατέστησαν τη λέξη  “Θανάτου” με τη λέξη “πολλές”. Και πώς να εξηγήσει κανείς την περίεργη αλλά και συγχρόνως εθνικά επιζήμια στάση του υπουργού Εθν. Αμυνας; Ευρισκόμενος στην Αμερική αμφισβήτησε την ασκούμενη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης που συμμετέχει… ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του να εγκαταστήσει περισσότερες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας και συγχρόνως εκφράστηκε με εχθρικό τρόπο για μια υπερδύναμη που τυχαίνει να είναι κοντά στην περιοχή μας.
Να υποθέσω ότι αν είχε διαφορετική άποψη ο προϊστάμενός του πρωθυπουργός, θα τον είχε παύσει. Ή μήπως να υποθέσω, ότι το δέλεαρ της εξουσίας, είναι τελικά τόσο ισχυρό, που κάνει τελικά δυνατή τη συμπόρευση ακροδεξιών και νεο-αριστερών δυνάμεων;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες