29 C
Chania
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025

Καθυστερούν οδικά έργα σε Γεωργιούπολη – Καβρό

Έκδηλη η ανησυχία και για αυτό το καλοκαίρι των κατοίκων και των επαγγελµατιών της Γεωργιούπολης και του Καβρού από τη συνέχιση των εργασιών για την ανακατασκευή του τµήµατος του ΒΟΑΚ από τη Γεωργιούπολη µέχρι τον Πετρέ Ρεθύµνου.

 

Για το έργο έχει δοθεί παράταση 18 µηνών από τον ΟΑΚ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2026, ωστόσο οι άνθρωποι της περιοχής εµφανίζονται προβληµατισµένοι για θέµατα ασφαλείας λόγω του αυξηµένου όγκου οχηµάτων κατά την τουριστική περίοδο.

Σύµφωνα µε πληροφορίες από τον Οργανισµό Ανάπτυξης Κρήτης που έχει την ευθύνη της επίβλεψης του έργου που εκτελείται από το Υπουργείο Υποδοµών γίνεται µια προσπάθεια από την εργοληπτική εταιρεία  να ολοκληρωθούν οι εργασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο ύψος της Επισκοπής και της Πεζογέφυρας 2, ώστε να φύγει η εργοταξιακή σήµανση και να διευκολυνθεί η κίνηση των οχηµάτων. Πρόθεση των κατασκευαστών είναι να κινηθούν όπως και το προηγούµενο καλοκαίρι ώστε να εξυπηρετηθεί η τουριστική κίνηση και οι κάτοικοι, κάτι που όµως δεν θα γίνει χωρίς προβλήµατα.

«Πρόκειται για ένα έργο που το έχουµε ανάγκη,το θέλουµε πολύ θα είναι πολύ χρήσιµο για την περιοχή µας, για αυτό και δείχνουµε και τόση µεγάλη υποµονή. Γιατί κακά τα ψέµατα οι εργασίες δεν προχωρούν γρήγορα. Αλλά πρέπει και να παρθούν κάποια µέτρα κυρίως ασφαλείας», µας ανέφερε ο πρόεδρος του Τοπικού Συµβουλίου Γεωργιούπολης κ. Στέλιος Καυκαλάς.

Σύµφωνα µε τον κ. Καυκαλά επείγει η τοποθέτηση πινακίδων ασφαλείας. Πιο συγκεκριµένα:«Ακόµα και το πρωί της ∆ευτέρας είδαµε ένα τουριστικό λεωφορείο να στρίβει αριστερά µπαίνοντας ανάποδα µέσα στη Γεωργιούπολη. Πρέπει να µπουν οπωσδήποτε πινακίδες σήµανσης  και βέβαια “κολονάκια” στους κόµβους. Χωρίς τη σήµανση, χωρίς πινακίδες απαγορευτικές, στη Γεωργιούπολη, στον κόµβο της λίµνης του Κουρνά µε τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που θέλουν να στρίψουν, υπάρχει µεγάλος κίνδυνος για ατύχηµα, ειδικά για µεµονωµένα ΙΧ που οδηγούν τουρίστες και δεν ξέρουν την περιοχή και κάνουν συνέχεια παραβάσεις. Επίσης υπάρχει θέµα και µε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που περνάει µέσα από τη Γεωργιούπολη. Ελπίζουµε να αντιµετωπιστούν όλα αυτά τα θέµατα πριν ξεκινήσει η µεγάλη τουριστική κίνηση».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι για την εκτέλεση του έργου δόθηκε παράταση 18 µηνών µέχρι τον Φεβρουάριο του 2026, µε οµόφωνα απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΟΑΚ. Η παράταση δόθηκε χωρίς ευθύνη του εργολάβου, σύµφωνα µε την απόφαση, αλλά για µια σειρά από λόγους (αδειοδοτήσεις για τις κυκλοφοριακές ρυθµίσεις από την “Αποκεντρωµένη” και την Τροχαία, από τις αντιδράσεις κατοίκων που ήθελαν να εξασφαλιστεί η πρόσβαση κατά τους καλοκαιρινούς µήνες, από την µετατόπιση υφιστάµενου αγωγού ύδρευσης και των δικτύων του ∆Ε∆∆ΗΕ  και της Cosmote, λόγω καθυστέρησης πρόσληψης προσωπικού από τις Αρχαιολογίες, από µη προβλέψεις της αρχικής µελέτης για µια σειρά αναγκαίες εργασίες κα.).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Είναι ανάγκη να επισπεύσθουν τα εργα στην περιοχή της Γεωργιουπολης κ στον Καβρο μια κ επίκειται η αφιξη πολλών επισκεπτών-τουριστων φετος το καλοκαίρι οπως βέβαια κ ετησιως η ευρύτερη περιοχη υποδέχεται μεγαλο τουριστικο ρευμα…….καλο θα ηταν να συζητηθεί στο Δημοτικο Συμβουλιο του Αποκορωνα κ η δημιουργία Δημοτικης Συγκοινωνιας με εισιτηριο ωστε να εξυπηρετει παράλληλα με το ΚΤΕΛ Χανιων-Ρεθυμνου το συνολο των χωριων της ενδοχωρας του Δημου Αποκορωνου……..ετσι θα υπαρξει ισορροπη αναπτυξη σε ολοκληρο τον Δημο Αποκορωνου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα