Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Καθυστερεί η πολεοδομική “θωράκιση” για το Λόφο Καστέλι

» Χρονοβόρες οι διαδικασίες για το Γ.Π.Σ. υποστηρίζει ο Δήμος
» Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Σαρρή ο Χαζιράκης

«Υπερβολική» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” (παράταξη Γ. Σαρρή) αναφορικά με τον λόφο Καστέλι και τις “αιχμές” που αφήνει για ολιγωρίες της δημοτικής Αρχής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χαζιράκης.
Kληθείς χθες από τα “Χ.ν.” να απαντήσει σε όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της η “Πρωτοβουλία Πολιτών” τόνισε πως «έχουμε αποδείξει ότι κύριο μέλημα μας είναι η μη ξενοδοχοποίηση της περιοχής στα παλιά κτήρια της Μεραρχίας. Το δείξαμε και με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ΓΠΣ), το δείξαμε με τις προσπάθειες παράλληλα με τους πολίτες που δεν επιθυμούν ξενοδοχείο στην περιοχή. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία το ΓΠΣ γιατί αφορά όλο το Δήμο Χανίων, όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο, οπότε πρέπει να τελειώσει όλο το σχέδιο που αφορά το Δήμο Χανίων κάτι χρονοβόρο».

Αναφορικά με τον φάκελο που κατατέθηκε στην Εφορία Νεωτέρων Μνημείων από το Δήμο Χανίων, ο κ. Χαζιράκης απάντησε ότι περιλαμβάνει «όλες τις αποφάσεις, όλα τα έγγραφα που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση και την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που αναλυτικά αναφέρεται στις προθέσεις του Δήμου και των αποφάσεων όλων των επιτροπών να μην προβλέπονται χρήσεις για ξενοδοχείο στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, μας ζητήθηκε ένα επιπλέον έγγραφο να τους διευκρινίσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες για χρήσεις γης στη συγκεκριμένη περιοχή και τους απαντήσαμε ότι οι χρήσεις με βάση το νόμο που ισχύει σήμερα δεν είναι δεσμευτικές. Κάτι που είναι γνωστό σε όλους ότι με βάση το υφιστάμενο καθεστώς μπορεί να γίνει ξενοδοχείο για αυτό και προχωράμε το ΓΠΣ, ώστε να μην μπορεί να γίνει».

Στις ευθύνες που επέρριψε η “Πρωτοβουλία” ότι στο έγγραφο του Δήμου προς τη Νεωτέρων Μνημείων αναφέρεται απλά η απόφαση του Δ.Σ., χωρίς να εξειδικεύεται τι ακριβώς λέει η απόφαση αυτή, ο αντιδήμαρχος σχολίασε πως «δεν θεωρήσαμε σημαντικό να διευκρινίσουμε τι γράφει η απόφαση τη στιγμή που το έγγραφο αφορά το φάκελο της απόφασης που έχει όλες τις λεπτομέρειες μέσα. Είναι υπερβολική η ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας”, παρά ταύτα θα προχωρήσουμε ενδεχομένως σε ορθή επανάληψη του εγγράφου αυτού».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα