Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα την Τρίτη και στα Χανιά

Σε τρίωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους σε όλη την Κρήτη από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, προχωρούν οι έμποροι του νησιού, εις ΄ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων για την πανδημία στις επιχειρήσεις τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ανακοίνωσε ότι στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση αυτή με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης , καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει ο κλάδος της Εστίασης την ημέρα εκείνη.
Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους η πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδώρα Κυριακάκη και ο Γενικός Γραμματέας Αριστείδης Χουδαλάκης, η απόφαση για κλιμάκωση των δράσεων της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων ελήφθη μετά και τη σχετική επιστολής – πρόταση την οποία έλαβε ο Σύλλογος από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης .
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα(Τετάρτη) που κατατέθηκε η πρόταση του παγκρήτιου οργάνου των εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης είχε κοινοποιήσει ήδη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. πρόταση για αντίστοιχη κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή, την οποία όμως ανακάλεσε άμεσα για να συντονίσει τις δράσεις του με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης,
Κυριακάκη και Χουδαλάκης τονίζουν πως «σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την επιβίωση της Κοινωνίας και της Οικονομίας του τόπου μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έχει γυρίσει πια “σελίδα”, επιδιώκοντας πλέον τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια, συναίνεση, και αποτελεσματική δράση, όπως άλλωστε απαίτησαν από τη νέα τους Διοίκηση πριν μερικές εβδομάδες, οι 1000 και πλέον συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές. Συνεπώς, είμαστε αποφασισμένοι να μη γυρίσουμε πίσω τους Εμπόρους των Χανίων στο αδιέξοδο του διχασμού, της κομματοκρατίας και της οπισθοδρόμησης. Μόνη μας αγωνία είναι να συμβάλουμε έντιμα και με όλες μας τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα που όλοι οι Έλληνες μαζί οφείλουμε να δώσουμε ενωμένοι για την προστασία της Ζωής των συνανθρώπων μας και την ανάκαμψη της κοινωνίας και της οικονομίας».

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΛΙΑΝΑΚΗ

Με κριτική στάση απέναντι στους χειρισμούς της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, τοποθετείται ο π. πρόεδρος Γιώργος Τοπολιανάκης. Μαζί με τους εκλεγμένους στον συνδυασμό του, Στυλιανό Παπαδουλάκη, Χρήστο Καπάκη. εξέδωσαν ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτςη αναφέροντας αναλυτικά τα εξής: «Η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, καλό είναι να συμβουλεύεται τους “εμπειρότερους”, καθώς φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία για να αντεπεξέλθει στην κρισιμότητα των καταστάσεων.
Σε κάθε περίπτωση, με τις “σπασμωδικές” κινήσεις τους δεν κάνουν καλό ούτε στους εμπόρους, ούτε στην αξιοπιστία του συλλόγου που με κόπο χτίσαμε εδώ και χρόνια. Η συνδικαλιστική δράση δεν είναι διαγωνισμός ταχύτητας ανακοινώσεων ούτε «προσφορές» σκληρού ύφους. Προϋποθέτει σχέδιο και συνεννόηση για την επίτευξη ενός κάθε φορά συγκεκριμένου στόχου.
Τους προσφέραμε στήριξη για τη συγκρότηση του ΔΣ, προτίμησαν να είναι διοίκηση μειοψηφίας. Τους προτείναμε κοινή κάθοδο των Χανιωτών εμπόρων και επιχειρηματιών στις εκλογές της Ομοσπονδίας Κρήτης, μάς αγνόησαν. Τουλάχιστον για τις ανακοινώσεις κινητοποιήσεων, ας συνεννοούνται με κάποιους πριν τις εκδώσουν και τις ανακαλέσουν.
Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για την αξιοπιστία ενός συλλόγου που τίμησαν με τη συμμετοχή και την ψήφο τους εκατοντάδες συνάδελφοι».

Συμμετέχουν και οι μηχανικοί αυτοκινήτων

Στην κινητοποίηση της Τρίτης, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν και τα μέλη του “Συνδέσμου Μηχανικών Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανικών νομού Χανίων”.
«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) και Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της ίδιας μέρας 11:00 το πρωί έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων με κατάθεση προτάσεων», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει ο πρόεδρος Μωνάλης Κοτσάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα