Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Κατάβαση την άβυσσο

Η γενιά μου, παιδιά που γεννήθηκαν τις δεκαετίες του εξήντα και του εβδομήντα, μεγάλωσαν με τον προσωπικό μύθο ότι αυτοί ήταν προορισμένοι να αλλάξουν τον κόσμο. Τους ονόμασαν παιδιά ίντιγκο. Πίστευαν ότι αποτελούσαν μια γενιά νέων αγγέλων που προορισμός τους ήταν να σώσουν τον κόσμο. Κάποιοι έγιναν καλλιτέχνες, άλλοι νοσοκόμοι, άλλοι δάσκαλοι. Διαδιδόταν ότι είχαν κάτι σαν φωτοστέφανο, ένα γαλάζιο φως που τους φώτιζε. Γι’ αυτό εξάλλου πήραν και το όνομα ίντιγκο. Είχαν ενσυναίσθηση, διαισθάνονταν τον χαρακτήρα και τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, ήξεραν να τα ακούν.
Μέχρι που ο μύθος κατέρρευσε.
Βλέπουμε σημερινούς πενηνταπεντάρηδες να γίνονται παιδοβιαστές και μαστρoποί αθώων ψυχών, γαλουχώντας και τις επόμενες γενιές στον ηθικό ξεπεσμό. Άνθρωποι υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχες, θρήσκοι, πατριώτες, αποδεικνύονται κίβδηλοι και τιποτένιοι εκμεταλλευτές της ανθρώπινης ανάγκης προκειμένου να ικανοποιήσουν τα πιο βρωμερά τους ένστικτα.
Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα.
Πώς να εξηγήσει κανείς την παραβατική και ανενδοίαστη συμπεριφορά όσων υπηρετούν την έννομη τάξη. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ασέλγησαν πάνω στην δεκαεννιάχρονη μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομονοίας και δίπλα από τα γραφεία για την ενδοοικογενειακή βία, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά προσωρινά θα παίρνουν τον μισό μισθό τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Τι άλλο να πω. Νιώθω απογοητευμένος απ’ τη γενιά μου και το παράδειγμα που έδωσε.
Αυτό που βιώνουμε όπως έλεγαν οι φίλοι μας οι Γάλλοι είναι: Mise en abyme, δηλαδή κατάβαση στην άβυσσο!

*Ο Αριστείδης Αρχοντάκης είναι συγγραφέας, φυσικός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Aξιότιμε κύριε, μιας και αναφερθήκατε σε παλαιότερες γενιές,εγώ ανήκω σε ακόμη παλαιότερη από αυτές που αναφέρετε, οι οποίες είμαστε πολύ κοντά σε γεγονότα που έζησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας,καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι αυτοί που κόλλαγαν συλλήβδην ταμπέλες όπου δει παρήγαγαν νύχτες των κρυστάλλων και αρχιπέλαγα Γκουλάγκ.Είναι θεωρώ άδικος προς την ΕΛ.ΑΣ ο γενικός χαρακτηρισμός του βιαστή,η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση εφάρμοσε τον νόμο ακαριαία.Σε ότι αφορά την κοινωνική προσφορά της ΕΛ.ΑΣ αν ρωτήσετε την μητέρα ,της οποίας το κοριτσάκι σώθηκε,μέσα στην κακοκαιρία,χάρις την αυτοθυσία δύο αστυνομικών,(έγινα και νονοί του)καθώς και τον πολίτη ,τον οποίο επανέφεραν στην ζωή μετά από έμφραγμα δύο άλλα αστυνομικά όργανα θά έχουν σίγουρα άλλη άποψη από την δική σας……Παραβάτες θα υπάρχουν πάντοτε το ζήτημα είναι άν υπάρχη εύρυθμη λειτουργία του κράτους και αν ο νόμος έχει παντού άμμεση εφαρμογή……Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα