Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Καταστατικό των Γιατρών του Κόσμου/απόσπασμα

…Εμείς που υπογράφουμε το παρόν καταστατικό γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και υγειονομικό προσωπικό, διακηρύσσοντας έμπρακτα για μία ακόμα φορά την αφοσίωσή μας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει την ημέρα που ορκιστήκαμε, να παράσχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες μας στον άνθρωπο, ασκώντας το λειτούργημά μας κατά πως υπαγορεύει η συνείδησή μας και η ιατρική δεοντολογία και, χωρίς να υπολογίζουμε πόνο, κούραση ή οποιαδήποτε άλλη σωματική ή ψυχική ταλαιπωρία.

Εμείς που βιώνουμε καθημερινά τη δυστυχία των συνανθρώπων μας, ζώντας ανάμεσα σε ανθρώπινες υπάρξεις, που έχουν την ανάγκη μας και αποζητούν τη φροντίδα μας  -ασθενείς, ανάπηρους, τραυματίες- κάνουμε κτήμα μας την αγωνία, την ανασφάλεια, τον πόνο, αλλά και τις ελπίδες τους.
Εμείς που ανησυχούμε βαθιά, βλέποντας την καθημερινή αλλοτρίωση των αξιών στο όνομα του χρήματος, της εκμετάλλευσης, της δίψας για εξουσία και την αυξανόμενη αποξένωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο και την εγκατάλειψή του στο έλεος της μοίρας του.
Όλοι εμείς, λοιπόν, διατηρώντας ζωντανά στη σκέψη μας τον όρκο του Ιπποκράτη, οργανώνουμε τη δράση μας για να βρούμε διέξοδο στις ανησυχίες μας και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στους πληθυσμούς που πλήττονται από σεισμούς, επιδημίες, φυσικές καταστροφές, μαζικά προβλήματα ή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και γενικότερα, στον καθένα, που για οποιονδήποτε λόγο υποφέρει, σωματικά ή ψυχικά.
Για τους λόγους αυτούς, ιδρύουμε οργάνωση με το όνομα “Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπία”…
Οπου υπάρχουν άνθρωποι…

Την Κυριακή 30 Μάρτη στο Νεώριο Μόρο 8 και μισή το βράδυ θα προβληθεί η ταινία “Τα χιόνια στο Κιλιμάντζαρο” στο πλαίσιο εκδήλωσης για την αλληλεγγύη που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει προβολή του έργου των “Γιατρών του Κόσμου” και των δομών αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στα Χανιά.

Ευχαριστούμε πολύ την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας για τη δωρεά τους σε φάρμακα.

Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της κυρίας Κέρστιν Γρηγοράκη για τον θάνατο του πεθερού της Ιωάννη Γρηγοράκη.

Στατιστικά του πολυϊατρείου από 17/3 – 21/3/2014

Εθνικότητα    Επισκέψεις
Ελλάδα               32
Αλβανία             12
Βουλγαρία         16
Πακιστάν            3
Συρία                  2
Ρουμανία            2
Μαρόκο              6
Νιγηρία               1
Γεωργία              1
Ουκρανία           1
Γερμανία            1
Ιταλία                 1
Πολωνία             1
Αφγανιστάν        1
Σύνολο              80

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες