Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Κατάργηση περιορισμών και προτεραιότητες

Θέλει πολλή δύναμη αλλά πάνω απ’ όλα περίσσια υπομονή και γερό στομάχι για να αντέξει κανείς το κάθε ευτράπελο ή την εκάστοτε ανοησία που απορρέει από τους σχεδιασμούς του επίσημου κράτους και ειδικά όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται αφορούν πρωτίστως την Υγεία.

Το λέω αυτό γιατί όπως όλοι ακούσατε η κυβέρνηση σκέπτεται να άρει τα περιοριστικά μέτρα -καταρχάς για τους εμβολιασμένους- να επιτρέψει τους όρθιους στα κέντρα διασκέδασης και να επαναφέρει το 50% της χωρητικότητας στα γήπεδα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα δεν λένε να κατέβουν ή κατεβαίνουν με πολύ αργούς ρυθμούς, την στιγμή που οι θάνατοι είναι ακόμη πολλοί και ο χειμώνας, που πάντα ευνοεί γενικότερα τις ιώσεις, δεν έχει περάσει. Μόνιμη επωδός στην ειδησεογραφία είναι πλέον το περιβόητο “Πάσχα στο χωριό” και όχι η ασφάλεια των πολιτών. Εκείνοι βέβαια, από την πλευρά τους, σε ένα μεγάλο ποσοστό ετοιμάζονται να εκδράμουν με πρώτη και καλύτερη την καθαρά Δευτέρα και την Τσικνοπέμπτη και τις λαοσυνάξεις που τις συνοδεύουν.

Ναι, είναι γεγονός ότι και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα περιοριστικά μέτρα αίρονται σταδιακά. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι ειδικά στο θέμα των εμβολιασμών υπάρχει μεγάλος προβληματισμός. Τι προέχει τελικά, το παραδοσιακό έθιμο ή η ομαλή μετάβαση στο επόμενο στάδιο της υγειονομικής ασφάλειας; Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους και ειδικά τους στερημένους από χωρατά και φτηνά αστεία μετά την οινοποσία. Διερωτώμαι απλά.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα