Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση την προγραμματική σύμβαση για τα βοσκοτόπια

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση την προγραμματική σύμβαση για τα βοσκοτόπια, που όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «είναι σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων της Κρήτης».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης για την Κρήτη, με προγραμματική σύμβαση περιφέρειας -υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισαν οι σύμβουλοι της Επιτροπής Προγραμματισμού της περιφέρειας, στις 20 Ιούλη. Αποδέχτηκαν πλήρως μια προγραμματική σύμβαση που επιβάλλει ο νόμος 4351/2015 του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τους συμβούλους όλων των άλλων παρατάξεων, ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανουσάκης Νίκος, καταψήφισε τον σχεδιασμό κυβέρνησης –περιφέρειας που είναι σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων της Κρήτης και πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημά τους για κατάργηση των τελών βόσκησης.
Κυβέρνηση και περιφέρεια πρόβλεψαν να χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, από τα τέλη βόσκησης, για να σκάψουν μόνοι τους τον λάκκο τους, με τα δικά τους λεφτά ! Με τα διαχειριστικά σχέδια θα προχωρήσει παραπέρα ο εκτοπισμός των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με δραστικό κόψιμο της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, δηλαδή κόψιμο των ενισχύσεων, που αποτελούν βασικό πόρο για την κάλυψη του κόστους παραγωγής σε ζωοτροφές, ενέργεια, φάρμακα, μετακίνηση των κοπαδιών τους κλπ. Επιπλέον, ο αποχαρακτηρισμός βοσκήσιμων εκτάσεων συνδέεται με σχεδιαζόμενες επενδύσεις πχ ανεμογεννήτριες και ξενοδοχεία.
Με την παραπέρα φτωχοποίηση, τη χρεοκοπία των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων, θα ωφεληθούν οι μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι τροφίμων. Είναι υποκρισία να λένε οι κυβερνώντες πως τα διαχειριστικά σχέδια θα συμβάλουν δήθεν στον αποτελεσματικό διαχωρισμό των χρήσεων γης, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τους κτηνοτρόφους στους μικρούς αγρότες. Οι ίδιοι εφαρμόζουν νόμους περιορισμών και αλλαγών χρήσης της καλλιεργήσιμης γης, για να εξυπηρετηθούν καπιταλιστικές επενδύσεις.
Αυτή τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων – με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες- υπερασπίζεται και η περιφερειακή αρχή! Υποκρίνεται ότι στηρίζει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους της Κρήτης, αλλά διατηρεί τα τέλη βόσκησης και τα χρησιμοποιεί εναντίον τους, για να τους διαλύσει»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες