Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο για την γιορτή των Εισοδίων και των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ. & video)

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, πολιούχου της πόλεως των Χανίων και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με κατάμεστη την αίθουσα των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο και τις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Χανίων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους, αφιερωμένοι στη Θεοτόκο από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της μητροπόλεως με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής κ. Κωνσταντίνο Στεφανάκη.

Ακολούθησε ομιλία από τον αρχιμανδρίτη και πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «ο Ορθόδοξος Χριστιανικός κόσμος πανηγυρίζει και φέτος τα Εισόδια στα Άγια των Αγίων της τρίχρονης και άσημης παιδίσκης από τη Ναζαρέτ, της εκλεγμένης, όμως, από το Θεό, ώστε να γίνει Μητέρα του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» και συνεχίζοντας τόνισε: «Στις δύσκολες στιγμές του, το Γένος μας συσπειρωνόταν γύρω από την Εκκλησία του, το μόνο “θεσμό”, που μένει όρθιος, όταν όλα καταρρέουν, το μόνο αξιόπιστο ηγέτη του, που μπορεί το σώμα του να διέπεται από τις ανθρώπινες αδυναμίες, πάθη και ελλείψεις, καθοδηγείται, όμως, εμπνέει και εμπνέεται, ζωοποιεί και ζωοποιείται από την Θεία Κεφαλή του, τον Ιησού Χριστό».

Η εκδήλωση περιελάμβανε και ευαρέσκειες από την Μητρόπολη σε δύο διοικητέ Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού μας, καθώς επίσης και σ’ έναν παλιό δικαστικό.

Αμέσως μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τις μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού έχοντας μαέστρο τον κ. Λεωνίδα Βλάχο και την Α.ΜΣ/5ης ΤΑΞ.ΠΖ. (V Μεραρχία Κρητών) με μαέστρο τον κ. Νικόλαο Λαφάτα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα