Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την Ενωτική Πρωτοβουλία για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, λίγο πριν την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στις Συνελεύσεις Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ώστε – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει – να αναγκαστούν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Eνωτική Πρωτοβουλία -με τους «μπροστάρηδές» της- φαίνεται πως θέλει καθημερινά να εκδηλώνει τα αντιδημοκρατικά της αισθήματα. Μία μέρα πριν την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στις Συνελεύσεις Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη του σχήματος, που βρίσκονταν στο κυλικείο της σχολής ΜΠΔ, τραμπούκιζαν και απειλούσαν υποψήφιους ώστε να τους αναγκάσουν να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Συγκεκριμένα, ρωτούσαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθώς και ανεξάρτητους φοιτητές εάν έχουν θέσει υποψηφιότητα με σκοπό να τους διαπομπεύσουν ενώ δεν δίστασαν να εξυβρίσουν εκλεγμένα μέλη μας και να τους απειλήσουν με διαγραφές από τους Φοιτητικούς Συλλόγους εάν τολμήσουν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την τελευταία εβδομάδα επιχειρούν με χυδαιότητες και ανακρίβειες να αποτρέψουν φοιτητές από το να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία που γίνεται -καθαρά και μόνο- ώστε να ακούγεται η φωνή τους στα Όργανα Διοίκησης.

Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι η Ενωτική Πρωτοβουλία αντιλαμβάνεται τους Φοιτητικούς Συλλόγους ως τσιφλίκια της από τους οποίους μπορεί να διαγράφει φοιτητές κατά το δοκούν. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για κάθε φοιτητή, κόντρα στον παραλογισμό, τα ψέματα αλλά και τον τραμπουκισμό που επιχειρούν να καταστήσουν κανονικότητα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Καμία ανοχή στους πολέμιους της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και καλούμε το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας να τους καταδικάσει έμπρακτα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα