Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

«Καστρολογίες…»

Ενας νέος επιστημονικός κλάδος που εμφανίστηκε πρόσφατα είναι αυτός της “καστρολογίας”, όπου οι Έλληνες επαΐοντες διακρίθηκαν εσχάτως.
Αφού επιλύσαμε όλα τα «προβλήματά» μας επιδοθήκαμε και σε άλλες βαθυστόχαστες αναλύσεις ιστορικής αποτίμησης του -μακαρίτη πια- Φιντέλ (πιστός σημαίνει η λέξη) Κάστρο!
Οι μισοί Έλληνες παριστάνουν τις “μοιρολογίστρες” του μεγάλου επαναστάτη και οι άλλοι μισοί κατακεραυνώνουν το “δικτάτορα”, Φιντέλ! Ως γνήσιοι “Καστρολόγοι” και με την εμβρίθεια που μας διακρίνει σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει οικουμενικώς, αποφαινόμαστε αρμοδίως, στερώντας πλέον από τους ιστορικούς ερευνητές κάθε επιτημονική δράση.
Αν αναρωτιέστε ποιοι έχουν διατυπώσει δημοσίως απόψεις για τον Κάστρο αυτοί είναι πάρα πολλοί, αλλά θα διέκρινα κυρίως αυτές του κυρίου Τζήμερου και πρωτίστως του κυρίου Βασιλείου Κωστέτσου(!!!!!).
Βέβαια, κάποιος θα ισχυριστεί ότι σε μια “δημοκρατία” δυτικού τύπου -όπως καλή ώρα η δική μας- άπαντες έχουν άποψη διά “πάσαν νόσον”, ενώ σε μια “δικτατορία” κουβανικού τύπου ο Βασίλειος Κωστέτσος θα περιοριζόταν στα αυστηρώς “μοδιστρικά” του καθήκοντα και θα στερείτο η κοινή γνώμη παρόμοιων αναλύσεων.
Προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα ήταν, αν αντιστοίχως για κάποιον “τιτάνα” της ελληνικής πολιτικής
-από τους πολλούς που διαθέτουμε δηλαδή- θα έριζαν οι… Κουβανοί, αν ήταν «καλός» ή «κακός», «επαναστάτης» ή «δικτάτορας». Μάλλον θα φαινόταν παρανοϊκό να ήξεραν καλύτερα οι Κουβανοί και οι Κουβανέζες, αν ο Πλαστήρας ή ο Καραμανλής ήταν «έτσι» ή «γιουβέτσι»!!! Εμείς όμως έ; Τους στείλαμε «αδιάβαστους», γιατί τον Φιντέλ εμείς τον «γεννήσαμε» τον ξέρουμε κι απ’ τις δυο πλευρές του· και την «επαναστατική» και τη «δικτατορική», κι αυτοί οι αφελείς ξεροσταλιάζουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες να αποτίσουν φόρο τιμής. Πού να ήξεραν πως όλοι αυτοί δεν πιάνουν μια μπρος στον Τζήμερο και τον Κωστέτσο.
Αλλά και ο “μαυροφορεμένος” μας πρωθυπουργός νομίζει πως η «επαναστατικότητα» είναι μεταδοτική; Κι αν είναι, προφανώς δεν «κολλάει» από νεκρό σε ζωντανό κύριε πρωθυπουργέ! Μια μικρή “επαναστασούλα” πήγες να κάνεις και μας προέκυψαν Κατρουγκάλεια μέτρα μνημονιακού τύπου.
Δύσκολος καιρός για “επαναστάτες” κύριοι της κυβέρνησης, κι εσείς “Τζήμεροι” να χαίρεστε τους “δημοκράτες” δυτικού τύπου! Και μην ξεχάσετε, να παρευρεθείτε σε καμιά βασιλική “κηδεία” που θα παρευρίσκονται γαλαζοαίματοι!
Αν ήξερες Φιντέλ, τι θα προκαλούσες στη χώρα μας ίσως ανέβαλες τον θάνατό σου!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα