Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Καρδίτσα: Εξόρμηση βουλευτών στις υπηρεσίες υγείας

Επισκέψεις στο ΠΕΔΥ Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας Σοφάδων και Παλαμά παρουσία του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Μιχάλη Βενιζέλου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου και Σπύρος Λάππας. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της eleftheria.gr: “Οι επισκέψεις είχαν σαν στόχο τον εντοπισμό και την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τοπικά ο χώρος της υγείας, προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις για την διευκόλυνση των πολιτών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψηςστο ΠΕΔΥ όπου συναντήθηκαν με τον Δ/ντη και τους γιατρούς, τέθηκαν θέματα που αφορούν στην αναποτελεσματική λειτουργία τμημάτων όπως αυτό του μικροβιολογικού και του οδοντιατρικού λόγω έλλειψης υλικών αλλά και άλλων τμημάτων λόγω έλλειψης ειδικοτήτων. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε αναδείχθηκαν προβλήματα σε σχέση με την επανεξέταση της μορφής των αστικού τύπου κέντρων υγείας, τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών καθώς και το σύστημα των ραντεβού των πολιτών.
Στη συνέχεια οι βουλευτές με την υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ επισκέφτηκαν αρχικά το Κέντρο Υγείας Σοφάδων και κατόπιν το Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου συναντήθηκαν με τους δ/ντες των Κέντρων και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικόκαι ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που δυσχεραίνουν την λειτουργία τους
Κοινή διαπίστωση όλων υπήρξε η αναγκαιότητα για ανασυγκρότηση και συντονισμό των υπηρεσιών υγείας κάτι που προβλέπεται στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης”

(Πηγή: www.eleftheria.gr)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες