Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Καραγιάννης: Άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για τους σεισμοπαθείς της Κρήτης

Ο κ. Καραγιάννης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) για τα «μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στην περιοχή του δήμου Μίνωα – Πεδιάδας», σημείωσε πως η αντίδραση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ήταν άμεση, καθώς την ίδια ημέρα του σεισμού μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου και νωρίς το πρωί της επομένης, παρά τους μετασεισμούς, ξεκίνησαν οι αυτοψίες και εκτός απροόπτου θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα για όλες τις περιοχές.

«Σήμερα, στην Κρήτη βρίσκονται πάνω από 100 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να προχωρούν με γοργό ρυθμό οι έλεγχοι των πληγέντων κτηρίων» σημείωσε και επισήμανε ότι η Δ.Α.Ε.Φ.Κ. έχει συντάξει το σχετικό σχέδιο ΚΥΑ για οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής στους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτηρίων για την αποκατάστασή τους, βάσει των αυτοψιών, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης «στο εν λόγω σχέδιο της ΚΥΑ προβλέπεται η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση και των ιδιωτικών κτηρίων και των κτηρίων που ανήκουν στο Δημόσιο. Παράλληλα, η Δ.Α.Ε.Φ.Κ-Κ.Ε. θα προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης προκειμένου να καθοριστούν οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης της Στεγαστικής Συνδρομής και χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη των δαπανών της προσωρινής στέγασης των ιδιοκτητών/ενοικιαστών μόνιμων κατοικιών, που θα χαρακτηριστούν από την υπηρεσία ως επικινδύνως ετοιμόρροπες ή ως προσωρινά ακατάλληλες για χρήση».

Μάλιστα, σημείωσε ότι μετέβη και ο ίδιος στις πληγείσες περιοχές και συμμετείχε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον συντονισμό των ενεργειών και την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Επίσης τόνισε ότι άμεσα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση δέσμη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών της Κρήτης.

Σημείωσε μάλιστα ότι «έχουν ήδη γίνει όλοι οι απαραίτητοι σχεδιασμοί και συντονιστεί τα συναρμόδια Υπουργεία για ολιστική στήριξη των πληγέντων, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η Κυβέρνηση είναι παρούσα και δίπλα στους πολίτες» και συμπλήρωσε «ας μην αντιδρούμε ή αντιπολιτευόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα για το οποίο αν μη τι άλλο νομίζω ότι ο στόχος είναι κοινός. Η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα