Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Καλλιτέχνες …εκπλήσσουν τους άστεγους της Αθήνας

Μια ευχάριστη έκπληξη ετοιμάζουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, στους άστεγους της Αθήνας. Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators ενώνουν την …έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους με στόχο να στηρίξουν τους ανθρώπους που ζούνε στον δρόμο.
Ποια θα είναι η έκπληξη; Η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι κρυμμένη και η ταυτότητα του αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Τα έργα είναι μικρής διάστασης και θα πωλούνται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 Euro).
«Η ΕΚΠΛΗΞΗ είναι μια εικαστική δράση που οργανώνεται κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και έχει καθιερωθεί σαν -εξαιρετικά δημοφιλής- θεσμός. Ενώνει τους καλλιτέχνες και τον κόσμο σε μια κοινή αποστολή: να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Αλεξάνδρα Κολλάρου.
Η κεντρική έκθεση συνοδεύεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα, την ενότητα «Καλλιτέχνης για μια ημέρα», η οποία προσκαλεί τον κάθε ένα να αναλάβει καλλιτεχνικά καθήκοντα για μια ημέρα και να δημιουργήσει ένα μικρής διάστασης έργο. «Κάθε χρόνο έχουμε αιτήσεις συμμετοχής από ερασιτέχνες καλλιτέχνες που θέλουν και εκείνοι να βοηθήσουν μέσα από τις δικές τους δημιουργίες. Πρόκειται για ένα πείραμα και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κοινού» συμπληρώνει η κ. Κολλάρου.
Τα έργα της συγκεκριμένης ενότητας θα διατεθούν σε συμβολική τιμή (20Euro), ενώ θα συνοδεύονται από το όνομα και την ιδιότητα των δημιουργών τους.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της μη κυβερνητικής ομάδας, « ΚΛΙΜΑΚΑ».
H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την εικαστική πλατφόρμα «artAZ» και η έκθεση «ΕΚΠΛΗΞΗ» θα παρουσιαστεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, από αύριο μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα