Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων, επιτροπές αγώνα, αγρότες και αγρότισσες σε σύσκεψη την Πέμπτη 21 Νοέμβρη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για να συζητήσουν και να οργανώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Η επίθεση που δέχονται οι μικροί και μεσαίοι αγρότες είναι ολομέτωπη αφού από τη μία έχουν να αντιμετωπίσουν την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και από την άλλη όλα τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν και τον υπόλοιπο λαό.
Το νέο φορολογικό για τα αγροτεμάχια, ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή, ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων αγροτών, οι χαμηλές τιμές και τα απούλητα προϊόντα είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν κάθε μικρό και μεσαίο αγρότη και αγρότισσα αυτή την στιγμή. Απέναντι σε αυτά δεν μπορούν να περιμένουν κανενός είδους σωτήρες, ο μόνος δρόμος είναι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Οργανωμένα, δυναμικά και μαζικά να διεκδικήσουν όλα αυτά που βγάζουν με τον ιδρώτα τους αλλά τους τα παίρνουν οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές είτε άμεσα είτε μέσα από τις διευκολύνσεις που τους δίνουν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. εις βάρος φυσικά των αγροτών και του υπόλοιπου λαού».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.