Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Κάλεσμα φορέων σε συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Καλέσμα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και σ΄ όλους τους πολίτες, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, απήυθυναν εκπρόσωποι οργανώσεων και συλλόγων της πόλης μας, σε συνέντευξη που δόθηκε την Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται, όπως ειπώθηκε, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Στη συνέντευξη ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Διονύσιος Κωνσταντουδάκης τόνισε ότι «διαδηλώνουμε για να πούμε ένα μεγάλο όχι στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που πρωοθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή καθώς και σε άλλα νομοθετήματα, που σκοπό έχουν την εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ολόκληρης την κοινωνίας γενικότερα. Σε συνεννόηση με την Τρόικα και την Ε.Ε. η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μας φέρει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, ακόμα και αν χρειαστεί να είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους. Δεν μπορούν να αποφασίζουν χωρίς εμάς» .
Εκ μέρους των δικηγόρων των Χανίων, μίλησε ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης ο οποίος επεσήμανε ότι «πράγματι οι εργαζόμενοι και σήμερα, βρίσκονται στην ανάγκη να πρωτοπορήσουν. Αυτονόητα και οι δικηγόροι των Χανίων,είμαστε αλληλέγγυοι και παρόντες σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία. Θα δώσουμε από κοινού με όλους τους εργαζόμενους, τον δίκαιο αυτό αγώνα. Οι δικηγόροι των Χανίων γνωρίζουν, ότι έχουν καταργηθεί αυθαίρετα τα ιστορικά και φυσικά δικαιώματα των ελλήνων, η λαϊκή κυριαρχία, ενώ έχουν αναιρεθεί και καταργηθεί τα συνταγματικά και οικονομικά δικαιώματα και ολόκληρο το Εργατικό Δίκαιο».
Ο κ. Ντερμανάκης υπογράμμισε ακόμα ότι «αυτός ο αγώνας είναι ιερός, απαιτείται η συμμετοχή όλων κι αυτό θα γίνει. Ένταση, κλιμάκωση και γενίκευση σ΄ αυτό τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι που έχουν δεχτεί ουσιαστικές βαριές προσβολές στα δικαιώματά τους, πρέπει να βρεθούνε χωρίς καμμία εξαίρεση στην πρώτη γραμμή. Αυτός ο αγώνας θα καταγραφεί ως ο μεγαλύτερος των τελευταίων δεκαετιών και γι αυτό είμαι βέβαιος θα δικαιωθεί».
Από την πλευρά της η γ. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χανίων Όλγα Τζοτζολάκη υπιογράμμισε ότι «η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων που είναι το ασφαλιστικό οδεύει σε πλήρη κατάρρευση. Θίγονται βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Μετά από χρόνια προσφοράς και εργασίας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οδηγούνται στα κοινωνικά παντοπωλεία και στην επαιτεία. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να αντισταθούμε σ΄ αυτές τις πολιτικές που οδηγούν την χώρα στην καταστροφή και τον αφανισμό».
Στη συνέντευξη επίσης ο πρόεδρος των επισκευαστών αυτοκινήτων και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ν. Χανίων Μανώλης Κοτσάκης τόνισε ότι «τα αντιλαϊκά σχέδια της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, αν τελικά εφαρμοστούν, θα διαταράξουν την ισσοροπία υπάρχει σε όλόκληρη την κοινωνία της χώρας μας. Όλοι λοιπόν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης». Ενώ ο γ. γραμματέας της Ομοσπονδίας του Ε.Β.Ε.Χανίων Νικόλαος Τερεζάκης πρόσθεσε ότι «οι έμποροι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, τόσο με το ασφαλιστικό όσο και με το φορολογικό. Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να συσπειρωθούνε στα σωματεία και να έρθουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, για να αντισταθούμε, στα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση».
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών ανακοίνωσε ότι ακολουθώντας τη γραμμή της ΓΣΕΒΕΕ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/3/2016 και ώρα 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς  σε συνεργασία με άλλους Συνδικαλιστικούς και Επιστημονικούς φορείς της χώρας που επίσης θίγονται από το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Επιπλέον, θα συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του ασφαλιστικού στη βουλή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες