Μουσείο Τυπογραφείας

Καλές ειδήσεις

λεφταΜετά την επιτυχία της προκαταρκτικής αποδοχής από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής του προϋπολογισμού του 2020, ο… μαραθώνιος συνεχίζεται από την κυβέρνηση, με στόχο να υπάρξει συνέχεια στις καλές ειδήσεις του τελευταίου διαστήματος στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η πλήρης άρση των capital controls, η έκδοση 10ετούς ομολόγου με επιτόκιο στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1,5%, και η έγκριση του προγράμματος “Ηρακλής” για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Βέβαια, η κυβέρνηση έχει να περάσει και τον “σκόπελο” της 4ης αξιολόγησης με κάποια προαπαιτούμενα να έχουν μείνει πίσω, όπως το νέο σχέδιο απομείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, το φορολογικό νομοσχέδιο (που πρέπει να έρθει έως το τέλος χρονιάς στη Βουλή και κάποιες διατάξεις χρήζουν ακόμα διαπραγματεύσεων), την προώθηση των παρεμβάσεων στο δημόσιο, στο εργασιακό, στην αγορά ενέργειας αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων (με έμφαση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο Ελληνικό και στη ΔΕΠΑ).
Εν αναμονή, να δούμε τις εξελίξεις και αν θα έχουμε… καλές ειδήσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.