Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Καιρός: Άλλος… θεός στην Κρήτη

» Μικρές πιθανότητες βροχής στα Χανιά

Αν και η κακοκαιρία “Αθηνά” έχει κάνει αισθητή την άφιξη του Οκτωβρίου στην υπόλοιπη χώρα, η καλοκαιρία στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο ενώ περισσότερο ευμετάβλητος αναμένεται να είναι ο καιρός από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στα “Χ.ν.” ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας, το σύστημα που επικρατεί στην υπόλοιπη χώρα έχει επηρεάσει και την Κρήτη αλλά κυρίως με ανέμους και με κάποια αστάθεια που θα έχει ο καιρός σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «Σήμερα γενικά θα είναι καλός ο καιρός αν και κάποια στιγμή θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις και υπάρχει μία μικρή πιθανότητα για μικρή ασθενή παροδική βροχή. Οχι όμως κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό».
Οι άνεμοι στις δυτικές περιοχές του νομού θα είναι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 και 4 Μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν μέχρι και τα 5 Μποφόρ. Στο ανατολικό κομμάτι του νομού θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι στα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά και λίγο υψηλά για την εποχή επίπεδα αφού φαίνεται ότι και σήμερα θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.
Οσον αφορά στην Κυριακή θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια ενώ σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «δεν αναμένεται να έχουμε συνθήκες αστάθειας. Οι άνεμοι θα είναι πάλι δυτικοί, νοτιοδυτικοί στα δυτικά με την έντασή τους στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ . Πιο ασθενείς θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία και πάλι θα είναι πολύ καλή κατά την διάρκεια της ημέρας με 25-26 κατά μέσο όρο, δεν αποκλείεται να ανέβει και λίγο παραπάνω»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα