Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καινοτομία στην προβολή του ελαιολάδου από κατάστημα εστίασης στα Χανιά

» 6 βραβευμένες τοπικές “ετικέτες” διαθέσιμες στο μενού των “Χάλκινων”

Λίστα ελαιολάδου, με την οποία ο πελάτης επιλέγει από 6 διαφορετικά τυποποιημένα, πιστοποιημένα και βραβευμένα ελαιόλαδα προσφέρει το τελευταίο δίμηνο εστιατόριο στο παλιό λιμάνι. Στόχος των επαγγελματιών να περάσουν στην κουλτούρα του φαγητού όλων των επισκεπτών το ποιοτικό Κρητικό λάδι.

Ο λόγος για το κατάστημα “Χάλκινα”, ο ιδιοκτήτης του οποίου κ. Kώστας Χρυσοχεράκης και ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Λευτέρης Γαβαλάς μας μίλησαν για το πως προέκυψε η ιδέα και πως αποφάσισαν να την υλοποιήσουν.

«Είναι κάτι που προσωπικά το πίστευα και το πιστεύω πολύ!» δηλώνει ο κ. Γαβαλάς συμπληρώνοντας ότι «εδώ στα “Χάλκινα” προσπαθούμε να μαγειρεύουμε και να προσφέρουμε στον κόσμο ό,τι και όπως θα το τρώγαμε και εμείς σπίτι μας. Είχα δει κάτι παρόμοιο αλλού και σκέφτηκα πως φέρνοντας 6 διαφορετικά ελαιόλαδα στο τραπέζι του πελάτη μας τον εκπαιδεύουμε ώστε να συνοδεύσει τα πάντα στο πιάτο του με το βασικό προϊόν του νησιού μας».
Από τη μεριά του ο κ. Χρυσοχεράκης εξηγεί πως «ο θησαυρός της Κρήτης είναι το λάδι και θέλουμε να το αναδείξουμε. Όπως στην κάβα μας έχουμε μόνο κρητικά κρασιά θέλαμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και με λάδι. Τα ελαιόλαδα που προσφέρουμε προέρχονται από ανθρώπους που το έχουν φιλοσοφήσει και παράγουν πραγματικά πολύ ποιοτικό προϊόν».
Τα λάδι που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης είναι τα Creta Eleon (Chania PSI) από το Κολυμβάρι, Κτήμα Βασιλάκη “Estate” από τη Νεάπολη Λασιθίου ,Creta Eleon – Αγουρέλαιο από το Κολυμβάρι, Terra Creta “Platinum” από το Koλυμβάρι, Terra Creta “Grand CRU” επίσης από το Κολυμβάρι, Ανδρουλάκης “PAMAKO” από το Σέλινο.
Όσο για την ανταπόκριση του κοσμου είναι εντυπωσιακή μας λένε οι επαγγελματίες.
«“Μπράβο παιδιά, φοβερή ιδέα” είναι τα συνήθη σχόλια που ακούμε. Βλέποντας τη λίστα των λαδιών το εκτιμούν πολύ, ειδικά όλοι εκείνοι που δεν το έχουν άφθονο στον τόπο τους όπως εμείς. Έλληνες του εξωτερικού, ξένοι τουρίστες δεν το έχουν δεδομένο στην κουζίνα τους! Τους ενθουσιάζει ότι μπορούν να επιλέξουν το λάδι που θέλουν και να το χρησιμοποιήσουν ωμό στο πιάτο τους και στη συνέχεια να το πάρουν μαζί τους» επισημαίνει ο κ. Γαβαλάς.
Τους επαγγελματίες για την πρωτοβουλία του συγχαίρει ο κ. Γιάννης Αποστολάκης σεφ του ΜΑΙΧ και μέλος στο Δ.Σ. του “Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας”. «Η ενέργεια τους πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλα εστιατόρια στα Χανιά, στην Κρήτη, σε όλη τη χώρα ώστε να μπουν παντού τυποποιημένα ποιοτικά λάδια σε μεγάλη ποικιλία» αναφέρει ο κ. Αποστολάκης.

Έχοντας την εμπειρία της χρήσης του ελαιολάδου σημειώνει πως μπορεί να αξιοποιηθεί θαυμάσια ωμό, όχι μόνο για τις σαλάτες. «Το ωμό ελαιόλαδο σε παϊδάκι ή σε μπριζόλα τους προσδίδει μια εξαιρετική γεύση. Για παράδειγμα, ένα πικρό ελαιόλαδο στην μπριζόλα μας αρκεί να μη βάλουμε λεμόνι καθώς σπάει τη λιπαρότητα του κρέατος. Αρκεί να είναι καλής ποιότητας, εμφιαλωμένο, τυποποιημένο και προστατευόμενο λάδι» τονίζει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα