Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ιστορίες ανθρώπων

Ιστορίες ανθρώπων αφηγείται μέσα από τη νέα εικαστική έκθεσή της η Χανιώτισσα δημιουργός, ποιήτρια και μουσικός Μαρία Ορφανουδάκη (Μ.Ο.) που επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με το δικό της πάντα ξεχωριστό, εικαστικό αποτύπωμα, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, στο Νεώριο Μόρο.
Πρόκειται για πρόσωπα, μορφές ανθρώπων από εμπόλεμες περιοχές και όχι μόνο, που έχει επεξεργαστεί ψηφιακά φωτίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις προσωπικές τους ιστορίες.
Η έκθεση που συνεχίζεται έως τις 21 Οκτωβρίου συμπεριλαμβάνει και παρουσίαση του Βιβλίου Λευκώματος: “Για να μη ΧΑΘΩ!”.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” η Χανιώτισσα δημιουργός επεσήμανε ότι Τέχνη αποτελούσε και αποτελεί για την ίδια τρόπο έκφρασης και στο επίκεντρο της βρισκόταν πάντα ο άνθρωπος.
«Ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννηθεί φέρει μέσα του μόνο το καλό όμως έρχεται η ζωή και οι συνθήκες τον αγριεύουν. Ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι μόνο πνεύμα…  Προσωπικά ποτέ δεν άντεχα την αδικία, την σκληρότητα, την βία. Γι’ αυτό στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζω μορφές ανθρώπων από μεριές του κόσμου πιο καταπιεσμένες, εμπόλεμες. Εκεί τα πρόσωπα είναι πολύ πιο εκφραστικά, τα συναισθήματα των ανθρώπων πιο έντονα…».
Τα έργα της Μαρίας Ορφανουδάκη εκπέμπουν “φως” μιας και η ίδια διαχρονικά εστιάζει στις ιδέες και τις αξίες της Ειρήνης, της Αγάπης, του Δίκαιου

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα