Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στα 1,2424 δολ.

Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2471 δολ. από το επίπεδο των 1,2427 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2424 δολ.
Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται στις προσδοκίες των αγορών για επέκταση των μέτρων που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να ενισχύσει την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι προσδοκίες αυτές απεδείχθησαν ισχυρότερες από τις θετικές αναπτυξιακές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο με ρυθμό (3,9%) υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων (3,5%).
Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου στο κλείσιμο της αγοράς υποχώρησε στο 7,91% από 7,93% που είχε κλείσει χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,75% να διαμορφωθείς το 7,16% από 7,14% που έκλεισε χθες.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους παρέμειναν αμετάβλητα. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους διατηρήθηκε στο 0,332%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,257% από 0,256% το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,181%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,081%. Τέλος, στο μήνα το επιτόκιο παρέμεινε στο 0,009%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα