Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου για κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα προχώρησαν αστυνομικοί στο Ηράκλειο, καθώς εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ αφαίρεσε χρήματα, προσωπικά αντικείμενα, διάφορα έγγραφα και κινητό τηλέφωνο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την εξιχνίαση -3- περιπτώσεων κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές του Ηρακλείου και τη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού κατηγορούμενου για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα την (12.07.2025) το μεσημέρι άγνωστος δράστης αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ημεδαπού τσάντα η οποία περιείχε χρήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και κινητό τηλέφωνο.
Από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχειών προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προβεί στην ανωτέρω κλοπή και αξιοποιώντας εφαρμογή γεωεντοπισμού του αφαιρεθέντος κινητού τηλέφωνου από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου εντοπίστηκε χθες (13.07.2025) πρωινές ώρες και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε το εν λόγω αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. Επιπλέον βρέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα ηλεκτρικό πατίνι η προέλευση του οποίου διερευνάται.
Από την συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε προβεί σε ακόμα δύο κλοπές από οχήματα την 16 και 17/06/2025, αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου».