Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

“Υπερκοπέλι” αλληλεγγύης και φέτος στα Χανιά

Μήνυμα αλληλεγγύης θα στείλει για μια ακόμη χρονιά η Αθλητική Παρέα του Συλλόγου “Ορίζοντας” μέσα από τους αγώνες: “Υπερκοπέλι” και “Υπερκοπελάκι” για τους οποίους η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται μέχρι την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον έκτο αγώνα: “ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ” και τον δεύτερο:“ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ” στα Χανιά.

Η διοργάνωση γίνεται από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ του “Ορίζοντα” σε συνεργασία με τον σύλλογο μαζικού αθλητισμού Chania Personal Training – KOTINOΣ, τον ραδιοφωνικό σταθμό “ΔΙΚΤΥΟ FM 91,5” και το κατάστημα αθλητικών ειδών AQUA FIT με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ο “Ορίζοντας” είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση, όταν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα και η κοινωνική πρόνοια μηδαμινή. Ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια στην πόλη μας με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Ο αγώνας έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα ο αθλητής θα συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμόσει τον εξοπλισμό του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων με κολύμπι απόστασης 500μ. Στη συνέχεια οι αθλητές θα επιβιβαστούν στα ποδήλατα τους και πραγματοποιούν διαδρομή 24χλμ και τέλος τρέχουν 6,6 χλμ γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων. Κατατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση δεν θα υπάρχουν αφού ο αγώνας θα διεξαχθεί με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, περνώντας το μήνυμα «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχουν και ομάδες απαρτιζόμενες από δύο(2) ή τρία(3) άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εκ των οποίων να είναι Άτομο Με Αναπηρία.
Σκοπός είναι να υπάρξει πληροφόρηση ,ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των αθλητών του τοπικού πληθυσμού με μαθητές-αθλητές με αναπηρία.
Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.
Για δεύτερη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί ένας μίνι αγώνας τριάθλου (μη αγωνιστικού χαρακτήρα) για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών με τίτλο υπερκοπελακι!
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 π.μ. και οι μικροί αθλητές θα κολυμπήσουν 50 μέτρα, ύστερα θα διανύσουν 2 χλμ με τα ποδήλατα και τέλος θα τρέξουν 500 μέτρα.
Σκοπός του μίνι τριάθλου είναι η διάδοση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε παιδί της παραπάνω ηλικιακής κατηγορίας και έχει κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα που του επιτρέπει την συμμετοχή του στον αγώνα».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ 6”

Για τον έκτο αγώνα: “Υπερκοπέλι”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε έως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου καταβάλλοντας το ποσό των 15 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης Ορίζοντας. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται ένα μπλουζάκι μακό,μετάλλιο και δωρεάν κουπόνι για δύο σουβλάκια και μια μπύρα ή αναψυκτικό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει και το αγωνιστικό μπλουζάκι( τεχνικό) Υπερκοπελι 5 όταν θα κάνει την δήλωση του με επιπλέον κόστος 15 ευρώ.
Το όριο συμμετοχών είναι 200.
Σημεία δήλωσης συμμετοχής:
1. Γραφείο συλλόγου Ορίζοντα, Μανουσογιαννάκηδων 17, Τηλ : 2821079650,09:00π.μ-15:00,Δευτερα έως Παρασκευή
2. Κατάστημα AQUA FIT, Κορωναίου 4, Τηλ : 2821093498, 09:00π.μ-14:00,Δευτερα έως Σάββατο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ” -ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

Για τον αγώνα: “Υπερκοπελάκι”, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε έως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ (5 ευρώ σε περίπτωση που συμμετέχει ο γονέας στο Υπερκοπέλι) για την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης Ορίζοντας. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται ένα μπλουζάκι μακό, μετάλλιο και δωρεάν κουπόνι για ένα σουβλάκι και ένα αναψυκτικό.
Το όριο συμμετοχών είναι 120.
Σημείο δήλωσης συμμετοχής:
1. Γραφείο συλλόγου Ορίζοντα, Μανουσογιαννάκηδων 17, Τηλ : 2821079650, 09:00π.μ-15:00,Δευτερα έως Παρασκευή
2. Κατάστημα AQUA FIT, Κορωναίου 4, Τηλ : 2821093498, 09:00π.μ-14:00, Δευτέρα έως Σάββατο

Για περισσότερες πληροφορίες ή για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ: 6942246392 (Μανώλης),6946334625 (Μιχάλης), 2821079650 Σύλλογος Ορίζοντας  Email: yperkopelichania@gmail.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα