Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ημερολόγιο του 2015 της Αδελφότητας Μικρασιατών

Eνα ιδιαίτερα επιμελημένο -ημερολόγιο για το 2015- με έγχρωμες εικόνες απ’την καθημερινή ζωή στη Μικρά Ασία, παρουσίασε προχθές το βράδυ η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων στη φιλόξενη αίθουσα “Κωνσταντινουπολειάδα” του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα, παρουσία αρκετού κόσμου.
Για το ημερολόγιό τους μίλησε στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη υπογραμμίζοντας τα εξής: « Η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων “ο Άγιος Πολύκαρπος” ιδρύθηκε το 1982 από Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στα Χανιά μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, που ακολούθησε την τραγωδία και τον ορυμαγδό της Μικρασιατικής καταστροφής. Εμείς, λοιπόν, οι Μικρασιάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αγωνιζόμαστε μέσα από τις δραστηριότητές μας, να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να αναδείξουμε, τη Μικρασιατική ιδέα, τον θαυμαστό τρισχιλιόχρονο πολιτισμό μας, και τον πλούσιο λαογραφικό μας θησαυρό».
Η ίδια συνεχίζοντας, επεσήμανε για το ημερολόγιο του 2015 ότι «σ’ αυτή τη φιλόξενη αίθουσα που μας παραχώρησε η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τον δραστήριο και αγαπητό στο πλήρωμα της Εκκλησίας εφημέριο π. Αντώνιο Σαπουνάκη παρουσιάζουμε μαζί με το ημερολόγιό μας για το 2015 και νοστιμότατα γλυκά που έφτιαξαν οι νοικοκυρές της Αδελφότητας. Πρόκειται για μία έκδοση ημερολογίου τοίχου, που πιστεύουμε ότι θα εντυπωσιάσει όλους όσοι το αποκτήσουν και ιδιαίτερα τις νοικοκυρές που θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις έγχρωμες σελίδες με ωραίες εικόνες, να διαβάσουν διάφορες συνταγές ζαχαροπλαστικής από την αγαπημένη μας πατρίδα τη Μικρά Ασία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα