Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

«Είμαστε 1.013» – Aνοικτή μουσική εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Ραντεβού» με τη μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη δίνουν την Κυριακή 30 Ιουλίου στο παλιό λιμάνι των Χανίων επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «είμαστε 1.013» και στόχο έχει να αποτελέσει την μεγαλύτερη συνάντηση φίλων της ελληνικής μουσικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, «στην εκδήλωση καλούνται σε πρώτη φάση να συμμετέχουν όλες οι μουσικές ομάδες και σύνολα της Κρήτης: χορωδίες (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές), βυζαντινοί χοροί, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα μουσικά σύνολα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία και μουσικές σχολές, σωματεία ή κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «δεν υπάρχει όριο στον αριθμό μελών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στις μουσικές ομάδες φίλοι ή συγγενείς των μελών αυξάνοντας έτσι την παρουσία της ομάδας στην εκδήλωση.
Οι πρώτες ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουν το τελικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια θα λάβουν όλοι τα κείμενα και τις παρτιτούρες των τραγουδιών που θα επιλέξει η οργανωτική επιτροπή. Η προετοιμασία του κάθε συνόλου γίνεται με ευθύνη του καλλιτεχνικού υπευθύνου του».
Οι δηλώσεις ομαδικής συμμετοχής βρίσκονται ήδη στην ιστοσελίδα www.eimaste1013.gr. Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές και ατομικές συμμετοχές, για περιορισμένο όμως αριθμό.
Η εκδήλωση «είμαστε 1.013» εντάσσεται στo πλαίσιo του Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» 2017, διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες