Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Οι ξεναγοί καθαρίζουν την Κνωσό

Οι ξεναγοί αποφάσισαν να καθαρίσουν τον γεμάτο σκουπίδια χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, αφού κανείς αρμόδιος δεν το κάνει. Ετσι, την Κυριακή 6-8 το πρωί θα βρίσκονται στο χώρο για να απομακρύνουν τα σκουπίδια που αντικρύζουν καθημερινά οι ξένοι που επισκέπτονται το ανάκτορο.

Οπως μας είπε η ξεναγός Μαριλένα Μαμαλάκη, το πρόβλημα με τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται είναι έντονο όλο το καλοκαίρι. Οι ξεναγοί ζητούν και την βοήθεια εθελοντών και όσων μπορούν να συμμετέχουν στον καθαρισμό. Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Επαγελματιών Ξε- ναγών Κρήτης και Σαντορίνης αναφέρει:

“Αγαπητοί συμπολίτες, Στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων της Κνωσού υπάρχουν πάρα πολλά σκουπίδια. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο χώρος πρέπει να είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος, όχι μόνο για τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά το ανάκτορο, αλλά πρωτίστως για τα παιδιά μας κι εμάς τους ίδιους. Σας γνωρίζουμε ότι το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης αποφάσισε την Κυριακή 13/09/2015, το χρονικό διάστημα 6-8 το πρωί, πριν την άφιξη των επισκεπτών, να πραγματοποιήσει εθελοντική καθαριότητα του χώρου. Παρακαλούμε για την εθελοντική σας βοήθεια και συμ- μετοχή». Πηγή: cretalive

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες