Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Η βαθιά ελληνική ψυχή έλαμψε στο συλλαλητήριο της Κυριακής

ΚΑΤΑ THΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Η  μεγαλύτερη και δυναμικότερη των τελευταίων 10 ετών πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας (κατά την εκτίμηση του πρακτορείου Ρώυτερ) κατά της ψήφισης της Ανθελληνικής ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ των Πρεσπών έληξε με επικίνδυνα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, με ψεκασμούς χημικών και διώξεις διαδηλωτών που επέμειναν να συνεχιστεί η μεγάλη και δυναμική διαμαρτυρία για την  επιβολή στην Ελλάδα μιας παράνομης συμφωνίας σε διεθνές επίπεδο, με τα χημικά να κινδυνεύσουν πολλά παιδιά, για να καταφύγουν στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετάνιας για να προστατευθούν.
Πάντως, ο παλμός και η ψυχο-δυναμική ένταση του μεγάλου συλλαλητηρίου ήταν  πρωτοφανής από τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, για να καταδειχθεί παγκόσμια ότι η ψυχή του ελληνικού λαού απορρίπτει την άλωσή της πέρα από κάθε πολιτικοοινομικής και υπερ-εξουσιαστικής αποδυνάμωσή της….

«ΟΧΙ» ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ  ΣΤΗ «ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»
Με μεθοδεύσεις κομματικών μετασχηματισμών και αποσχηματισμών των ελληνικών κομμάτων, αλλά και της αντιδράσεως της Ρωσικής πλευράς, όπως καταδείχθηκε από τις συνεχείς μεταδόσεις του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της παράνομης Συμφωνίας των Πρεσπών διεθνώς. Η οποία είχε μεθοδευθεί από καιρό, ως έχει αποκαλυφθεί στο τεύχος (19 Ιανουαρίου) του Περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Στο εξώφυλλο αυτού του τεύχους υπάρχει το κεντρικό θέμα που γράφει: «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ» και υπότιτλο: Τα επίκαιρα φέρνουν στο φως  τα σχέδια των Αμερικανών για Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, ΠΓΔΜ και Αλβανία.
Για να εξυπηρετηθεί «ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ
Με την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΠΓΔΜ, να σηματοδοτεί σημαντικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, σύμφωνα με το άρθρο του δημοσιογράφου και διπλωματικού συντάκτη των Επικαίρων ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.
Ο έμπειρος αυτός αναλυτής ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Σε συνομιλία του ο αμερικανός αξιωματούχος με διπλωματικούς συντάκτες χαρακτήρισε το 2018 ως έτος ορόσημο για τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Για να δηλώσει στις 16/2/2018 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο βοηθός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ-Γουέλ Μιτσέλ: Εξηγώντας ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ενισχυμένο τον ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για να τονίσει (απίστευτο) ότι η Ελλάδα έχει εξέχουσα θέση στη Γεωστρατηγική της Δύσης και, ότι είναι η πρώτη χώρα που αισθάνεται τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ;
Ακόμα, εξηγώντας τη Γεωγραφία της Ελλάδας είπε ότι αυτή επιτρέπει την ανάπτυξη βάθους που είναι πραγματικά η αμυντική συμμαχία σε αυτή την περιοχή. Η βάση της Σούδας έχει βάθος στην ανάπτυξη του Στρατηγικού διαλόγου, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει την ενεργειακή  συνεργασία ως γέφυρα των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης. Με την αμερικανική δέσμευση συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ  και να μην εξαρτάται ούτε να συνδέεται με καμία πολιτική  δύναμη σε ανατολή και δύση.
Επίσης, ο αμερικανός βοηθός των υπουργών εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέλ Μίτσελ μίλησε ακόμα για την ανατολική Μεσόγειο ότι είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αλλά έχουμε ιρανικές προσπάθειες ν’ανοίξουν ένα παράθυρο στη Μεσόγειο, μέσω της Συρίας, ενώ έχουμε αυξημένη ΡΩΣΙΚΗ και ΚΙΝΕΖΙΚΗ δραστηριότητα στην περιοχή, αναφερόμενος όμως στην ΠΓΔΜ τη χαρακτήρισε φυσική επέκταση της Ελληνικής οικονομικής ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ 1914 ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ
Στο μηνιαίο περιοδικό για τους επαναστάτες  της συνείδησης, τεύχος 84-Απρίλιος 2014, υπάρχει ένα αποκαλυπτικό θέμα με τίτλο: ΑΝΩ Ή ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι συμφωνημένο;
Ναι, ήταν, περίπου συμφωνημένο μέσα από μια εξέλιξη, μετεξέλιξη και παρ’εξέλιξη με διάφορες προτάσεις του εντεταλμένου διπλωμάτη του Μάθιου Νίμιτς που ήταν υπέρ της διπλής ονομασίας… ώσπου φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», που έγινε αφορμή να διαλύσουν Κόμματα και Κομματίδια στην Ελλάδα, για να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση, για μια, δυο – τρεις ψήφους υπέρ της αποδοχής της.
Μέχρι τότε, θ’αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα και, σοβαρά. Σε σημείο μάλιστα, που η συμφωνία αν εγκριθεί υπό την ολομέλεια της Βουλής, νομικά να μην αποδέχεται και η μείζων αντιπολίτευση…

ΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΛΜΠΡΑΙΤ
Πάντως, παρ’όλες τις καταστάσεις αντιπαραθέσεων τα προηγούμενα έως τώρα επαναλαμβάνω ότι το ΜΕΓΑ Συλλαλητήριο της Κυριακής  επανεμψύχωσε μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων γΙα να μην αποδεχτούν (όπως αποκάλυψαν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ) η Ελλάδα του Παγκόσμιου αρχαιοΕλληνικού και στη συνέχεια Μακεδονικού και Βυζαντινού πολιτισμού να αποτελέσουν ένα μέλος στη γειτονιά του Βαλκανικού μορφώματος που από χρόνια έχουν προσχεδιάσει οι Αμερικανοί οι φίλοι μας, όπως η προηγούμενη φιλόδοξη Υπουργός εξωτερικών Ολμπράϊτ προκατασκεύασαν το κρατίδιο των Σκοπίων. Με ψήφισή του από την πλειοψηφία των Κρατών του ΟΗΕ, αμφισβητούντες Αρχαιοελληνικά σύμβολα και πολιτιστικές αξίες του συνόλου του αρχαιοελληνικού-Μακεδονικού πολιτισμού, ακόμα και στη γλώσσα του.

ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ…
Το μέγα αυτό που στήθηκε τώρα, στις κρίσιμες συζητήσεις, για τη συμφωνία των Πρεσπών. Γι’ αυτό το σπουδαίο θέμα απάντησε, πέρα από κάθε αμφισβήτηση ο διεθνούς κύρους Γλωσσολόγος Γεώργιος Δ. Μπαμπινιώτης. Ο οποίος από χρόνια εξέδωσε ένα συλλογικό τόμο με κείμενα όλων των ελλήνων γλωσσολόγων με δική του σημαντική εισαγωγή και γενικό Συντονισμό, ο οποίος στις πύρινες συζητήσεις για την Ελληνική Μακεδονική γλώσσα, απάντησε αποστομωτικά, για την Αρχαία Μακεδονική και την ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων.
Γι’ αυτήν την ψευδώνυμη γλώσσα και την ιστορία του Γλωσσικού ιδιώματος  του κράτους των Σκοπίων στο βιβλίο των 274 σελ. με γενική επιστασία του και σπουδαία εισαγωγή και άρθρο του και άλλα κείμενά του δεν αφήνει περιθώρια καμιάς αμφισβήτησης  για όλους όσους διεθνώς θέλουν να επιμείνουν στην υποστήριξη της ψευδογλώσσας των Σκοπίων.
Και τα επιχειρήματα των Σκοπιανών για την ψευδώνυμη γλώσσα τους αμφισβητούνται από όλους τους παλαιότερους γλωσσολόγους  με τη μεγάλη σύγχρονη επιστημονικότητα του διεθνούς γλωσσολόγου Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, να επιβεβαιώνει όλες τις προβλέψεις  τους για την ψευδώνυμη καταχρηστική αξιοποίηση του Σκοπιανού κρατιδίου.

Οι Έλληνες καθηγητές  που συμμετέχουν στον τόμο είναι οι εξής:
Α) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ (14 σελίδες)
Β) ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΤΩΝ
ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Γ) Γ.Ν. ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ 1-63 σελίδες
Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Δ) Ι. ΚΑΛΛΕΡΗ: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ  ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Ε) Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ  (σελ. 143)
«Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ
σελ. 161-181.
ΣΤ) Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: «Η ΓΛΩΣΣΑ  ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
Ζ) Ι. ΘΑΒΩΡΗ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σελ. 195
Ι) Ν. Π. ΑΝΔΡΙΩΤΗ «ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ» σελ. 207
Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ: ΨΕΥΔΩΝΥΜΗ ΓΛΩΣΣΑ – Ψευδεπίγραφου σελ. 259 και
Γ. ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Με σκοπό αυτού του βιβλίου όπως αναφέρει στην αρχή της εισαγωγής του ο δημιουργός αυτού «δεν είναι να φανατίσει, αλλά να φωτίσει επιστημονικά το ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ της Γλώσσας της Μακεδονίας, τόσο της αρχαίας Μακεδονικής, μιας προφορικώς μόνο, χρησιμοποιηθείσας αρχαίας ελληνικής διαλέκτου, όσο και της σύγχρονης ψευδώνυμης Μακεδονικής των Σκοπίων, που φέρει παραπλανητικά την ονομασία της Μακεδονικής γλώσσας, χωρίς να έχει καμιά σχέση με την Ελληνική Γλώσσα».
Όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα Σκόπια καθ’ εαυτά, όσο από αυτούς που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ
Απόσπασμα από την αρχές της εισαγωγής.
Η συνέχεια σε επόμενα άρθρα μας, για να έχει ολοκληρωμένη ΓΝΩΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ….


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα