Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Η θυσία μιας γειτονιάς

Κύριε διευθυντά,
πρόσφατα βγήκαμε από μία πανελλήνια εκλογική διαδικασία και πολύ σύντομα θα εμπλακούμε σε μια νέα, για να εκλέξουμε τους τοπικούς μας άρχοντες. Πόσο ειρωνική αλήθεια ακούγεται η απάντηση στην ερώτηση, γιατί ψηφίζουμε και εκλέγουμε αυτούς που μας εκπροσωπούν, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο;
Μα, για να προστατεύουν την ατομική και συλλογική ελευθερία μας, να προασπίζουν τα δικαιώματά μας και να προάγουν την πρόοδο και την ευημερία μας. Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, στην οδό Αναγνώστου Γογονή, από το ύψος της οδού Αναπαύσεως έως την οδό Ζυμβρακάκηδων. Μέσα σε μια νύχτα, δίχως προειδοποίηση ή διαβούλευση, ένας δρόμος γεμάτος κατοικίες και καταστήματα, απόκτησε τρεις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και κολονάκια απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, τοποθετήθηκαν και στις δύο πλευρές του δρόμου.
Καταστρατηγήθηκε βάναυσα το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στα σπίτια τους και των επιχειρηματιών στα καταστήματά τους.
Καθόλου δεν ενδιαφέρει τους ιθύνοντες το κατά πόσο, αυτή η ενέργεια, δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους.
Αδιαφορούν παντελώς για το γεγονός ότι, κάνοντας τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας σε συνθήκες κατοικημένης γειτονιάς, ένα τροχαίο δυστύχημα είναι προδιαγεγραμμένο, καθώς αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες από τους οδηγούς, που καθιστούν την διάσχιση του δρόμου αδύνατη από πεζούς.
Ποιος σκοτίστηκε αν μια μητέρα και το παιδί της με πυρετό, είναι αναγκασμένοι να περπατήσουν δύο ή και τρία τετράγωνα μέχρι το αυτοκίνητό τους;
Ποιος σκοτίστηκε αν ο υπέργηρος με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, πρέπει να μετακινηθεί;
Ποιος σκοτίστηκε αν ο καταστηματάρχης πρέπει να κάνει τροφοδοσία ή εργασίες συντήρησης στο κατάστημά του;
Ποιος σκοτίστηκε αν οι πελάτες των καταστημάτων κάνουν γύρους στα διπλανά στενά, μπας και βρουν να παρκάρουν, δεν βρίσκουν και τελικά φεύγουν άπραγοι και ταλαιπωρημένοι;
Νομοτελειακά, τα καταστήματα θα κλείσουν και οι κάτοικοι που ταλαιπωρούνται θα αλλάξουν σπίτι. Μοιραία, αυτό το κομμάτι της Γογονή θα πεθάνει.
Γιατί;
Γιατί θυσιάζουν μια ολόκληρη γειτονιά; Τη γειτονιά μου από το 1971;
Πόσο ειρωνική φαντάζει λοιπόν η επερχόμενη εκλογική διαδικασία! Εκ του αποτελέσματος, εμείς οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού Γογόνη, ψηφίσαμε τους τωρινούς αντιπροσώπους μας, για να μας απαγορεύσουν την ελεύθερη πρόσβαση στα σπίτια και τα καταστήματά μας. Να δυσχεράνουν και να υποβαθμίσουν τη ζωή μας. Να καταστρέψουν τις επιχειρήσεις μας. Να ερημώσουν μια γειτονιά.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ !!!
Αναστασία Τωμαδάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα