Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Η τελευταία ευκαιρία της Δυτικής Κρήτης

Δεν είναι λίγες οι υπουργικές επισκέψεις στην Κρήτη που συνοδεύτηκαν από αναφορές σε εκατομμύρια ευρώ. Χάρτες ξεδιπλώθηκαν, μακέτες παρουσιάστηκαν και χειραψίες ανταλλάχθηκαν εν μέσω πολιτικών φιλοφρονήσεων με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς.

Άλλοτε ο Β.Ο.Α.Κ., άλλοτε οι κάθετοι άξονες κι άλλα έργα οδοποιίας ή υποδομών γενικότερα, αποτελούσαν αντικείμενο συζητήσεων στα γραφεία της Περιφέρειας ή των δημάρχων του νησιού. Το αποτέλεσμα; Λόγια πολλά – έργα ελάχιστα.

Ειδικά για τη Δυτική Κρήτη και εν προκειμένω τα Χανιά, οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ήταν μετρημένες στα δάκτυλα, με τον περιβόητο “συγκρητισμό” του περιφερειάρχη να μένει απλά μια θεωρία χρήσιμη για τις προεκλογικές συνεντεύξεις.

Κι αν για τους αυτοδιοικητικούς του νομού το εμπόδιο ήταν η ανεπάρκεια χρηματοδοτήσεων, η ευκαιρία που παρουσιάζεται σήμερα φαντάζει μία και μοναδική.

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο νησί, αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα της συγκυρίας μιας δυνητικά τριπλής χρηματοδότησης έργων, η οποία δύσκολα θα παρουσιαστεί ξανά.

Κι αν από τα ΕΣΠΑ και τη διαχείρισή τους είδαμε και πάθαμε, υπάρχει το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και το βαρύ… χαρτί του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τι μένει; Όραμα, προτάσεις, μελέτες, σχεδιασμός, αποτελεσματικότητα. Τα ’χουν αυτά τα στοιχεία οι Δήμοι του νομού; Όπερ έδει δείξαι.

1 Comment

  1. Και μετα θα ξυπνησουμε…… το πολυ πολυ να δουμε κανενα ποδηλατοδρομο προς Δηκαστηρια……Και για να μην παρεξηγηθω…..ειναι απαρετητοι οι ποδηλατοδρομοι,προσωπικα ειμαι υπερ αλλα ολοι κυκλοφορουμε στο κεντρο της πολης και βλεπουμε τι γινεται με την ελλειψη ελεγχου…..Οτι εργα εγιναν στο Ρεθυμνο και στο Ηρακλειο οπου και σημερα γινονται ,ωφειλενται σε καποιους δραστηριους αυτοδιοικητικους…….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες