Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Μηχανικής για μελέτη παραδοσιακών κτηρίων

Στην υπηρεσία της Μηχανικής για μελέτη παραδοσιακών κτηρίων και όχι μόνο, μπαίνει η τεχνολογία. Σε αυτό αναφέρθηκε χθες σε ομιλία του στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο επισκέπτης ερευνητής Δρ. Γεώργιος Δροσόπουλος.

Οπως είπε ο κ. Δροσόπουλος, μιλώντας στα “Χ.ν.”, οι αρχές υπολογιστικής μηχανικής αφορούν τη μελέτη κτηρίων παραδοσιακών, πέτρινων, σύνθετων, αλλά και μοντέρνων υλικών και, κυρίως με χρήση υπολογιστή, όπου εφαρμόζονται οι αρχές της Μηχανικής, για τις συγκεκριμένες μελέτες. Μπορεί π.χ. να μελετηθούν πέτρινα κτήρια, γέφυρες, τα Νεώρια, το Φραγκοκάστελλο ακόμα και υλικά για αεροσκάφη. Και όλα αυτά με τη χρήση βάσεων δεδομένων για τη μελέτη αυτών των κατασκευών.

«Η λογική αυτή είναι των τελευταίων ετών και αυτά αναπτύσσονται τώρα και στην Ελλάδα και διεθνώς», εξήγησε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι «η λογική αυτών των βάσεων δεδομένων είναι ότι αντί να χρησιμοποιήσεις τους νόμους για την εκάστοτε κατασκευή, χρησιμοποιείς απευθείας βάσεις δεδομένων που ταιριάζουν στη μηχανική συμπεριφορά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα