Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Χώρα, σε Βλέπω» στα φεστιβάλ του κόσμου

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Χώρα, σε Βλέπω», συνεχίζει τα ταξίδια της στον κόσμο, ζωντανεύοντας κομμάτια ιστορίας του ελληνικού σινεμά. Πρόσφατα, επιτυχημένες προβολές πραγματοποιήθηκαν σε Κωνσταντινούπολη («Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου» στο Μουσείο του Πέρα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΜΕΙΣ σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο και εταιρεία παραγωγής Istos), Λάρισα (στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας ArtFools), Λουξεμβούργο (με την Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη) και Στοκχόλμη (σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Ελληνική Πολιτιστική Στέγη της Στοκχόλμης).

Επόμενοι σταθμοί, η Κρήτη (με προβολές τον Ιούνιο και Ιούλιο σε Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο και Χανιά σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Chania Film Festival), η Πάτρα (με προβολές τον Ιούνιο και Ιούλιο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου) και το Καστελλόριζο (τέλος Αυγούστου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα»).

Το φθινόπωρο σειρά έχουν η Δράμα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, η Λευκωσία (Οκτώβριο και Νοέμβριο με το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών), και η Βαλένθια. Εκεί μάλιστα, από τις 20 έως τις 30 Οκτωβρίου θα προβληθεί το σύνολο του προγράμματος «Χώρα, σε Βλέπω», στο πλαίσιο του Mostra de Valencia, του γνωστού φεστιβάλ που εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια στηρίζει τον κινηματογράφο της Μεσογείου.

Η ανάδειξη του ελληνικού κινηματογράφου στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με τη συνεργασία κατά τόπους φορέων, έχει αποτελέσει εξαρχής βασικό στόχο του προγράμματος. Όπως κάθε φορά, οι προβολές λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Κύριος χορηγός της δράσης είναι το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας -ΕΚΟΜΕ, ενώ χορηγοί δράσης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Finos Film.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των προβολών: Facebook @motherlandiseeyou & Instagram Motherland, I see you


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα