Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Η πρωτοβουλία για το Μαρκοπούλου για την απόφαση του ΔΣ

Για νίκη του κινήματος των πολιτών κάνει λόγο η «Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου», σχετικά με την απόφαση απόσυρσης της αναφοράς στο ΣΒΑΚ για 800 θέσεις πάρκινγκ στο πρόσφατο ΔΣ Χανίων, τονίζοντας πως δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η “Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου” χαιρετίζει τη νίκη του κινήματος πολιτών που επιτεύχθηκε μετά την δυναμική παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο της 31/05/2023, όπου τόσο μέλη της Πρωτοβουλίας όσο και μέλη του Συμβουλίου κατοίκων Αη Γιάννη τοποθετήθηκαν κατά της επιχειρούμενης δημιουργίας γιγαντιαίου «προσωρινού» χώρου στάθμευσης 800 θέσεων στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Χανίων.
Η επιχειρούμενη βάναυση επέμβαση στον τελευταίο εν δυνάμει ελεύθερο χώρο της πόλης που μπορεί να γίνει πνεύμονας πρασίνου μονοπώλησε τη συζήτηση, η οποία κατέληξε σε απόσυρση της αναφοράς στο πρώην στρατόπεδο. Ο λόγος είναι ότι δεν νοείται να χαραμίζεται ένας τόσο σημαντικός ελεύθερος χώρος των πολιτών για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων, επειδή η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί τους περιφερειακούς χώροι στάθμευσης.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι 800 θέσεις είναι πολλές, ενώ ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί μικρότερος χώρος στάθμευσης, για χρήση από τους χρήστες του πάρκου. Αυτή η δήλωση δικαιολογεί το ότι από τη πρώτη στιγμή που μπήκαν τα συνεργεία και τα μηχανήματα του Δήμου στο στρατόπεδο, κάνουν παράνομες εργασίες διαμόρφωσης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, χωρίς μελέτη, χωρίς καμία έγκριση, παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ότι οι εργασίες γίνονται μόνο για λόγους ασφαλείας…
Εμείς απαντάμε ότι μετά και την απόσυρση από το ΣΒΑΚ Χανίων της “προσωρινής” χρήσης του στρατοπέδου για στάθμευση, δεν νομιμοποιείται η δημοτική αρχή να μιλά για χώρους στάθμευσης, μεγάλους ή μικρούς πριν την διαχειριστική μελέτη πρασίνου που θα γίνει για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Από τη διαχειριστική αυτή μελέτη θα προκύψουν εκτός από τους καθαρούς χώρους πρασίνου και άλλες χρήσεις συμβατές με το πράσινο, όπως θέσεις στάθμευσης μόνο για τους επισκέπτες, αναψυκτήρια, αποθήκες, w.c. κλπ.
Οποιαδήποτε ενέργεια που θα μας φέρει προ τετελεσμένων, όπως η επιχειρούμενη παράνομη δημιουργία χώρου στάθμευσης οποιουδήποτε μεγέθους, πριν τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου, θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο. Ήδη έχουμε καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία προς το Δήμο Χανίων που κοινοποιήσαμε στον εισαγγελέα και δηλώνουμε ότι με την είσοδο του πρώτου αυτοκινήτου θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα. Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και την ασφάλεια των παιδιών μας απέναντι σε οποιοδήποτε σχεδιασμό, που θέλει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά και μικροκομματικά συμφέροντα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα