Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Η πορεία προς τις εκλογές

Αναμονή τέλος στην ημερομηνία των εκλογών καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την 21η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής τους.
Πλέον, η πολιτική ζωή του τόπου κινείται και επίσημα σε προεκλογικούς ρυθμούς, με τα πολιτικά κόμματα να στρέφουν το βλέμμα τους στη συσπείρωση των ψηφοφόρων, αναλύοντας, το καθένα από τη δική του οπτική το διακύβευμα των εκλογών.
«Ανακοινώσαμε, λοιπόν, την ημερομηνία των εκλογών. Θα γίνουν την 21η Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας αυτά τα τέσσερα χρόνια», επεσήμανε αργότερα χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανέβασε στο Τικ Τοκ.
Πρόσθεσε όμως και μερικές αλήθειες, αναφερόμενος σε εκείνα τα οποία πρέπει ακόμη να γίνουν. Όπως χαρακτηριστικά είπε «πρέπει να μιλήσουμε για το γεγονός ότι οι μισθοί στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι χαμηλοί και πρέπει να ανέβουν. Ότι οι νέοι μας έχουν προβλήματα να βρουν στέγη. Να μιλήσουμε για τις αδυναμίες, οι οποίες υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και κυρίως να μιλήσουμε για τις μεγάλες παθογένειες του Κράτους, για τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας».
Σαφώς είναι σημαντικό ως πρώτο βήμα η αναγνώριση όλων αυτών που πρέπει ακόμη να γίνουν. Από κει και πέρα, χρειάζονται οι πράξεις.
Και στην πορεία προς τις εκλογές οι υποσχέσεις θα είναι πολλές, από όλους τους υποψηφίους. Οι αποφάσεις όμως, ανήκουν στους πολίτες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα