Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Η πλατεία της Σούδας

Κύριε διευθντά,

η απόφαση για ανάπλαση της πλατείας της Σούδας είναι ένα έργο το οποίο είχε προγραμματιστεί από το 2008. Ξεκίνησε το 2019 και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών εντός του τρέχοντος έτους.

Σαν έργο σίγουρα προσδίδει μια νέα μορφή στην πόλη μας. Κύριος σκοπός του έργου είναι, σύμφωνα πάντα με τους μελετητές, ο εκσυγχρονισμός και ο εξωραϊσμός του λιμανιού της Σούδας που αποτελεί την πύλη της πόλης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η αύξηση των επισκεπτών.

Άραγε το έργο αυτό εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους και τους συγκεκριμένος σκοπούς;
Αν εξαιρέσει κάποιος την όμορφη εικόνα που δίνει στον επισκέπτη, το συγκεκριμένο έργο δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και φέρνει αναστάτωση στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Δυστυχώς έχει αυξηθεί έντονα το κυκλοφοριακό πρόβλημα, είναι συχνό το φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος, δεν υπάρχει χώρος για ολιγόλεπτη στάση και στάθμευση και δεν έχει προβλεφτεί χώρος πάρκινγκ.

Πώς θα εξυπηρετηθούν οι πελάτες των καταστημάτων; Πού θα αφήσει με ασφάλεια το όχημα του ο επισκέπτης ή ο τουρίστας που θέλει να περάσει λίγη ώρα ξεγνοιασιάς στην πλατεία ή να απολαύσει τον καφέ στα μαγαζιά μας; Πώς θα εξαφανιστεί το συχνό μποτιλιάρισμα και θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη μας;

Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων και προβλήματα που ψάχνουν τις λύσεις τους από τους υπευθύνους

Σταύρος Μυριδάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες