Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Η πανδημία και οι κίνδυνοι νέων παραλλαγών

Παρά το γεγονός ότι σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού αναστέλλονται, παρόλο που οι αριθμοί των κρουσμάτων και θανάτων μειώνονται, εντούτοις χρήσιμο είναι να λαμβάνονται υπόψιν και άλλοι παράγοντες, όπως η αύξηση της θετικότητας μετάδοσης αλλά και όλο αυτό το επιδημιολογικό φορτίο που συσσωρεύεται μετά την άρση των μέτρων προστασίας αλλά και τις διακοπές του Πάσχα που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας. Αυτό βέβαια ισχύει και για όλη την Ευρώπη. Η πανδημία όμως είναι παρούσα.

Σύμφωνα πάντως με την Κομισιόν, αν και παρατηρούνται διακυμάνσεις στον αριθμό των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι αυξήσεις των κρουσμάτων δεν οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες ή θανάτους με την ίδια συχνότητα όπως στο παρελθόν χάρη στον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό. Η πλέον κυρίαρχη παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρή από προηγούμενες παραλλαγές. Ωστόσο, εξακολουθούν να σημειώνονται εκατομμύρια λοιμώξεις παγκοσμίως.

Πολλοί άνθρωποι υπόκεινται σε απαγορεύσεις δραστηριοτήτων σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Πολλοί εξακολουθούν να υποφέρουν ή να πεθαίνουν από COVID-19. Η φθίνουσα ανοσία έναντι της λοίμωξης και η πιθανή χειμερινή εποχικότητα αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης και εξάπλωσης νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 — του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν ειδικά εδώ στην Ελλάδα, όπου με την πρώτη ευκαιρία αναζητούμε απαλλαγή από κάθε είδους περιορισμούς. Ακόμη και αν αυτοί αφορούν στην υγεία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα