Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 αποδίδει 814 ίππους

Η Automobili Lamborghini παρουσίασε τη νέα Countach LPI 800-4, ένα ξεχωριστό supercar, που αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική Countach που εμφανίστηκε πριν από 50 χρόνια. Η μάρκα ανακοίνωσε ότι είναι μια μελέτη που διακρίνεται για τον σχεδιασμό της και την τεχνολογία της. Οι σχεδιαστικές γραμμές του παραπέμπουν στο αρχικό μοντέλο.
Η νέα πρόταση αξιοποιεί τις αρετές της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Ο κινητήρας της Lamborghini V12 6.500 κ.εκ. αποδίδει 780 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 48V τοποθετημένο απευθείας στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει επιπλέον 34 ίππους για άμεση απόκριση και αυξημένη απόδοση. Ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για μια πρωτοποριακή μηχανολογική αρχιτεκτονική που ανέπτυξε η Lamborghini.
Είναι η μόνη ήπια-υβριδική τεχνολογία που εξασφαλίζει τόσο υψηλή απόδοση και διατηρεί τις ιδιότητες του V12. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από έναν υπερπυκνωτή που παρέχει τρεις φορές περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με μια μπαταρία ιόντων λιθίου του ίδιου βάρους. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς 814 ίππων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις, 0 -100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8΄΄, 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6΄΄ και τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα.
Το σασί και όλα τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Παρέχουν τη βέλτιστη λύση για περιορισμό του βάρους καθώς και εξαιρετική στρεπτική ακαμψία. Η Lamborghini Countach LPI 800-4 έχει βάρος μόλις 1.595 κιλά, η αναλογία βάρους προς ισχύ είναι 1,95 κιλά/ίππο.

 

Πρόκειται να κατασκευασθούν μόνο 112 αυτοκίνητα από αυτή την σειρά. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες