Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Η Μυρτώ Κοντομιτάκη στο Μουσείο Τυπογραφίας

Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τη Μουσειολόγο Μυρτώ Κοντομιτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ

Η Μυρτώ Κοντομιτάκη σπούδασε Ανθρωπιστικές Επιστήμες, με κύριο την Ιστορία Τέχνης και δευτερεύον τα Γερμανικά, στο University of West London και ακολούθησαν οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Μουσειολογία, στη Reinwardt Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Μεταξύ άλλων, είναι συντονίστρια της Καλλιτεχνικής Επιτροπής στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη μουσειολόγος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Alexander S. Onassis Public Benefit Foundation, USA, Νέα Υόρκη, στο Kunstmuseum Den Haag, Χάγη, Ολλανδία, στο Koninklijke Nederlandse Munt (Royal Dutch Mint), Ουτρέχτη, Ολλανδία, στο K2 Sanat Merkezi, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Σμύρνη, Τουρκία, στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη στην Κρήτη κ. ά.

Έχει κάνει μουσειολογικές μελέτες και επίβλεψη υλοποίησης για το Ίδρυμα & υπό κατασκευή Μουσείο Κάρολος Καμπελόπουλος, το ΜΥΗΣ Αγυιά πρώην υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ΔΕΗ, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, το Μουσείο Ελιάς Βουβών, το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με τη συλλογή οργάνων του Ross Daly, το Μουσείο Σχολικής Ζωής, υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια της Mare Gallery στα Χανιά και μέλος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Διεθνές Συνέδριο του OIDFA.

Συνεργάζεται με όλους τους παραπάνω οργανισμούς και με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο, το Λύκειο Ελληνίδων, τη Βρετανική Πρεσβεία. Εκτός από πολυάριθμα έντυπα τέχνης, γράφει συχνά σε ιστότοπους τέχνης και εφημερίδες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα