Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Η μετάλλαξη “Omicron”

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.Π.Ν.) εσήμανε κατάσταση ετοιμότητας εκτάκτου ανάγκης, λόγω της νέας μετάλλαξης της Covid – 19 “Nu” και κατά τον ΠΟΥ “Οmicron”. Εμφανίστηκε στη Μποτσουάνα και χαρακτηρίστηκε ως ο ιός της φτώχειας και του φόβου.

Τώρα πού θα επικρατήσει, πόσο θα διαρκέσει, αν θα είναι το 5ο κύμα, είναι τα ερωτήματα, που θα κυριαρχήσουν.

Οι επιδημιολόγοι προς το παρόν ανησυχούν, αλλά δεν πανικοβάλλονται, ούτε θέλουν να διασπείρουν σενάρια τρόμου. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε την διακοπή των ταξιδιών στις χώρες της Νότιας Αφρικής και την “ενεργοποίηση του φρένους εκτάκτου ανάγκης”. Αν δεν ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η μετάλλαξη “Ο” και αν όλη η Ευρώπη δεν δράσει με γρήγορους και στοχευμένους ρυθμούς, τότε πολύ γρήγορα θα θρηνήσουμε χιλιάδες θύματα, χωρίς να ξεχνάμε, ότι η μόνη διέξοδος είναι ο εμβολιασμός.

Οι επιπτώσεις της ύπαρξης νέας μετάλλαξης φάνηκαν αμέσως απ’ την πτώση που είχαν οι μετοχές όλων των αεροπορικών εταιρειών και των επιχειρήσεων ταξιδίων αναψυχής, ενώ αυξήσεις κατέγραφαν οι χρηματιστηριακοί τίτλοι της Pfizer κατά 7% και της Moderna 22%.

Αντίθετα, όμως, σε ελεύθερη πτώση κινήθηκε η τιμή του μπρεντ κατά 7$ το βαρέλι. Τώρα πού ξεκινά η κερδοσκοπία και πού σταματά το ξεπούλημα, εξαρτάται απ’ το αν το νέο κύμα της πανδημίας με την μετάλλαξη “Ο” υπερισχύσει.

Η πορεία της νέας κατάστασης εναπόκειται και στην κυβέρνηση, αν αναγκαστεί να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα, κάνοντας μπρος – πίσω. Τότε δεν θα απαλλαγεί από τις αμφιβολίες των “αρνητών” που δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, αλλά στην αφηρημένη κατηγορία των συνωμοσιών.

Το ότι η μετάλλαξη “Omicron” γεννήθηκε σε χώρες της πτωχευμένης “Μαύρης Ηπείρου”, οι οποίες αφέθησαν στην τύχη τους με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη από τη “Διεθνή Φιλανθρωπία”(!!), αυτό οι πλούσιες χώρες δεν το έλαβαν υπ’ όψη τους, ούτε και το ότι σε όποιον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει έλλειψη αντισωμάτων, εκεί ο ιός βρίσκει γόνιμο έδαφος και μεταλλάσσεται. Οταν τούτο συμβεί, μέτρα φραγής διασποράς της, δεν είναι σίγουρο ότι θ’ αποδώσουν, όπως έγινε και με τη μετάλλαξη “Δ”.

Το κίνημα των “αρνητών” ήρθε για να μείνει και μας αναγκάζει, να αναλογισθούμε, όσα έμειναν πίσω μας και να σκευθούμε, τίνι τρόπων πρέπει να μεταδοθεί το αφήγημα, ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και αναγκαίος. Ομως να μην τα βάζουμε πάντοτε εναντίον τους, γιατί έτσι επιτυγχάνονται αντίθετα αποτελέσματα. Η πίεση λειτουργεί ενίοτε αποτρεπτικά και δημιουργεί διχαστικά φαινόμενα ακόμα και σε συγγενικά πρόσωπα.

Η ατομική ευθύνη να κάνει ο καθένας ότι θέλει έχει κάποια εξήγηση, αλλά να μην καταδικάζεται ο άλλος και το κοινωνικό σύνολο από αυτόν, που αρνείται να αναγνωρίσει και τις ευθύνες του προς τον πλησίον του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα